29 C
București
vineri, 12 iulie 2024
AcasăSpecialMedic acuzat ca fura mancarea bolnavilor ca sa o dea cainilor

Medic acuzat ca fura mancarea bolnavilor ca sa o dea cainilor

» Sectia de boli infectioase a Spitalului de Urgenta "Sf. Pantelimon" din Focsani se afla in centrul unui scandal fara precedent, dupa ce un medic ar fi fost surprins luand din mancarea pacientilor ca sa poata hrani mai multi caini.

La finele saptamanii trecute infirmiera de serviciu a spitalului a declarat ca a gasit in camera de garda a medicului Beatrice Balan fecale de caine, in timp ce un maidanez dormea pe canapeaua destinata pacientilor intr-o camera de asteptare.
Cainele ar fi fost introdus in sectie chiar de catre  medicul incriminat, Beatrice Balan. Aceasta este acuzata de personalul spitalului ca aduce caini in sectie si ca fura din mancarea bolnavilor pentru a hrani animalele. "Aduce caini in cabinet atat in sectie, cat si-n Policlinica. I s-a recomandat sa aiba grija de caini in afara orelor de program, dar nu a inteles", ne-a declarat sefa Sectiei de boli infectioase din cadrul spitalului, Georgeta serban. Suparata ca a fost admonestata, doctorita Beatrice Balan s-ar fi enervat si i-ar fi aruncat in fata medicului-sef de sectie o tava cu mancare. Intrebata de jurnalisti despre aceasta reactie, dr. Balan a aruncat vina asupra colegilor "invidiosi".

 

"Eu n-am observat nimic, nu este nici un catel prin sectie. si n-am de unde sa stiu cine i-a aruncat tava in fata sefei de sectie. Oricum mancarea era furata de la bolnavi, furata de seful de sectie si de colegii invidiosi. Important este ca in cabinetul sefului de sectie era mancare furata de la bolnavi. Ce cauta micul dejun in cabinetul sefului de sectie? Asta este o intrebare mai valoroasa si mai importanta. Gasiti raspuns la ea si apoi veniti la mine sa ma intrebati de ce dau mancare la caini!", a replicat medicul Beatrice Balan. Administratorul spitalului nu este insa de aceeasi parere: "Este strigator la cer ce face dr. Balan, dar de vreo trei luni mereu face asa. Ia mancare de la bolnavi si o da la caini", ne-a declarat acesta. O reactie a venit si din partea managerului Spitalului de Urgenta Focsani, dr. Nicolae Moise.
"Fapta medicului Balan este o incalcare grava a regulamentului sanitar. Puterea mea in astfel de cazuri este limitata, singurul lucru pe care il pot face este sa-i desfac pe o perioada scurta de timp contractul de munca sau sa-i fac plangere la Parchet. Este inadmisibil ce face in Sectia de Infectioase dr. Balan", ne-a spus acesta.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă