4.2 C
Bucharest
Wednesday, 6 December 2023
HomeSpecialMECTS: Cursuri suspendate luni şi marţi în Gorj, Giurgiu, Mehedinţi, Vrancea, doar...

MECTS: Cursuri suspendate luni şi marţi în Gorj, Giurgiu, Mehedinţi, Vrancea, doar luni în Dolj, Olt

Cursurile din învăţământul preuniversitar vor fi suspendate luni şi marţi în toate şcolile din judeţele Gorj, Giurgiu, Mehedinţi şi Vrancea şi doar luni în unităţile de învăţământ din Dolj şi Olt, în timp ce în Buzău vor fi închise luni doar şcolile din mediul rural, informează MECTS, potrivit Mediafax.

Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului a centralizat, duminică datele transmise de către inspectoratele şşcolare judeţene, cu privire la situaţia unităţilor de învăţământ afectate de condiţiile meteo nefavorabile.

Potrivit centralizării, în 20 de judeţe activitatea unităţilor de învăţământ se desfăşoară în condiţii de normalitate, în timp ce, în restul au fost raportate situaţii distincte.

Astfel, în şase judeţe, Comitetele Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă au decis suspendarea integrală a cursurilor, luni atât în mediul urban, cât şi în şcolile din mediul rural.

Este vorba despre judeţele Gorj, Giurgiu, Mehedinţi, Vrancea, Dolj şi Olt.

Marţi, cursurile vor fi suspendate în toate unităţile în judeţele Gorj, Giurgiu, Mehedinţi, Vrancea. Şcolile din Dolj şi Olt vor fi deschise marţi.

Pe de altă parte, în Buzău, comitetul judeţean a decis suspendarea cursurilor luni doar în mediul rural, în timp ce în judeţul Vâlcea, de la decizia de suspendare a cursurilor pentru luni fac excepţie şcolile din municipiul Râmnicu Vâlcea.

În alte nouă judeţe cursurile vor fi suspendate în mai puţin de zece unităţi, în timp ce alte cinci judeţe vor fi cel mult 100 de unităţi de învăţământ închise.

La nivel naţional luni vor fi închise peste 3.500 de unităţi de învăţământ, din cauza vremii nefavorabile.

Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului reaminteşte fapul că, la nivelul fiecărui judeţ, conducerea inspectoratului şcolar este parte componentă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU).

Potrivit MECTS, inspectorii şcolari generali participă la întâlnirile de lucru ale acestor structuri în cadrul cărora deciziile luate se află în strânsă concordanţă cu evoluţia condiţiilor meteorologice din fiecare zi.

Din momentul în care CJSU ia o hotărâre cu privire la desfăşurarea sau suspendarea cursurilor şcolare, inspectoratul şcolar judeţean este responsabil de informarea corectă şi promptă a opiniei publice cu privire la situaţia specifică din fiecare comunitate locală, precizează MECTS.

 

Cele mai citite
00:01:21

Pentagonul a fost „încurajat” de decizia de a ridica controlul asupra majorității promoțiilor militare

Pentagonul, prin purtătorul de cuvânt, generalul de brigadă Patrick Ryder, a declarat reporterilor marți (5 decembrie) că a fost încurajat de decizia senatorului american...

România ar fi forțat să fie pe ordinea de zi a Consiliului JAI de marți pentru un vot cunoscut deja

Dacă România ar fi forțat să fie pe ordinea de zi a Consiliului JAI de marți ar fi riscat să obțină un vot pe...
00:01:21

Pentagonul a fost „încurajat” de decizia de a ridica controlul asupra majorității promoțiilor militare

Pentagonul, prin purtătorul de cuvânt, generalul de brigadă Patrick Ryder, a declarat reporterilor marți (5 decembrie) că a fost încurajat de decizia senatorului american...
Ultima oră
Pe aceeași temă