14.8 C
București
sâmbătă, 21 mai 2022
AcasăSpecialMăsuri extreme luate de CNAIR, din cauza caniculei. Au fost impuse restricții...

Măsuri extreme luate de CNAIR, din cauza caniculei. Au fost impuse restricții de călătorie în 15 județe

Au fost anunțate restricții de călătorie, miercuri, în 15 județe din vestul țării, din cauza caniculei, anunță Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

”Astăzi, 2 august, în intervalul orar 12:00 – 20:00, pe drumurile naţionale şi autostrăzile care tranzitează 15 de judeţe din vestul ţării vor fi instituite restricţii de circulaţie pentru autovehiculele cu o masă autorizată mai mare de 7,5 tone”, se arată în comunicat.

Restricțiile de călătorie au fost impuse din cauza caniculei. Avertizarea este emisă pentru judeţele Dolj, Mehedinţi, Caraş-Severin, Hunedoara, Timiş, Arad, Sibiu, Alba, Bihor, Cluj, Mureş, Sălaj, Satu Mare, Maramureş şi Bistriţa Năsăud.

Fac excepţie de la aceste restricţii autovehiculele destinate transporturilor de persoane, transporturilor de animale vii şi de produse perisabile de origine animala şi vegetală, care participă la intervenţii în caz de forţă majoră.

Totodată, nu se supun restricţiilor autovehiculele destinate transporturilor funerare, transporturilor poştale, transporturilor de echipamente de prim ajutor, pentru distribuire de carburanţi, transporturilor de mărfuri sub temperatura controlată, pentru tractări vehicule avariate, pentru distribuirea de apă şi hrană în zonele calamitate, transporturi cu vehicule specializate destinate salubrizării, transporturi apă îmbuteliată, transporturi produse provenite din exploatări agricole şi transporturi militare implicate în exerciţii multinaţionale.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă