12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialMașina nu se alege doar după de preț, ci și în funcție...

Mașina nu se alege doar după de preț, ci și în funcție de nevoi, design, dotări și performanțe. Top cinci hatch-uri de oraș oneste

Oferte speciale „Rabla“ au majori­tatea dealerilor, dar fiecare client are nevoile sale. Prin urmare, „România liberă“ a realizat trei topuri pentru cele mai ”fierbinți” segmente. Săptămâna trecută am avut „TOP 5 familiste low-cost“, astăzi vorbim despre „TOP 5 hatch-uri de oraș oneste“, iar pentru marțea viitoare am pregătit „TOP 5 crossovere de oraș“.

Majoritatea drumurilor cotidiene se desfășoară în oraș și sunt caracterizate de traficul infernal și lipsa locurilor de parcare. Soluția? O mașină de dimensiuni mici, fâșneață și extrem de manevrabilă, care să vă scape de cel puțin o parte din stres. Hatchback-urile sub-compacte răspund corespunzător acestor criterii și, mai mult, vă pot seconda și într-o escapadă în doi, la mare sau la munte. Sigur, nu sunt atât de confortabile la drum lung și nici nu pot înghiți multe bagaje, dar nici n-au fost proiectate pentru asta.

În ceea ce privește Programul „Rabla“ 2016, reamintim că prima de casare a rămas de 6.500 lei. În premieră, mașinile hybrid și cele 100% electrice pot fi achiziționate cu o reducere de până la 6.000 euro, prin „Rabla Plus“. Iar tichetul „Rabla“ poate fi folosit și ca avans la „Prima mașină“.

Opel Corsa Special Edition – 8.548 euro, TVA inclusă

Opel Corsa a fost întotdeauna apreciat, în special pentru aspectul său atrăgător şi utilizarea eficientă a spaţiului oferit de dimensiunile compacte. La 8.548 euro, TVA inclusă, Special Edition dispune de un motor de 1.2 litri și 70 CP, aer condiționat, radio-CD cu MP3, volan îmbrăcat în piele cu comenzi audio, geamuri și oglinzi electrice, computer de bord, închidere centralizată, airbag-uri față, laterale și tip cortină și de proiectoare de ceață.

Skoda Fabia – 8.938 euro, TVA inclusă

Tinerească, versatilă, dinamică și în același timp cu un aspect matur, Fabia împarte platforma cu Polo și Ibiza. Oferta specială se referă la o versiune echipată cu un motor de 1.0 litri MPI de 60 CP. De pe lista de opțiuni nu lipsesc ABS-ul, ESP-ul, aerul condiționat Climatic, airbag-urile frontale, laterale și tip cortină, închiderea centralizată sau radioul Blues cu conexiune multimedia.

Ford Fiesta 1.0 80 CP – 9.000 euro, TVA inclusă

Fiesta este bestseller-ul european de clasă mică al celor de la Ford și o mașinuță adaptată perfect stilului de viață urban. Oferta „Ra­bla“ pune accentul pe siguranță, pe lista de dotări figurând airbag-uri frontale, laterale, cortină și pentru genunchii șoferului și pasagerului dreapta, ABS cu EBD și EBA, ESP, HLA (Asistență la Pornirea în Rampa), sistemul Ford MyKey de acces fără cheie, oglinzi exterioare electrice și încălzite, sistemul de monito­rizare a presiunii din pneuri și volan plus schimbător de viteze îmbrăcat în piele.

Pentru 150 euro în plus, puteți adăuga aer condiționat manual, radio CD cu MP3, display monocrom 3.5”, 6 difuzoare, USB, comenzi audio pe volan, Bluetooth, sistemul SYNC cu Applink și sistem de asistență în caz de urgență (112) și proiectoare de ceață.

Toyota Yaris 1.0 69 CP – 8.290 euro, TVA inclusă

Yaris este o apariție aparte în segmentul citadinelor. Design-ul exterior incisiv și rafinat îi dă personalitate, iar interiorul ele­gant este mai confortabil decât îți sugerează dimensiunile exterioare. Motorul în trei cilindri de 1.0 litri și 69 CP nu este nici pe departe vreo ”rachetă”, dar se descurcă onorabil în traficul de zi cu zi cu un consum mediu combinat de 4.3 l/100 km.

Mai mult, garanția de 200.000 km sau 6 ani oferită de constructor dă câteva indicii în ceea ce privește calitatea fabricației și fiabilitatea. Pe lista de dotări are aer condiționat, geamuri electrice față, bancheta fracționabilă 60:40, comenzi audio pe volan, radio-CD cu MP3, 6 boxe și USB, ABS, ESP, senzori de presiune pentru pneuri și airbag-uri frontale și laterale.

Hyundai i20 1.25 84 CP – 8.404 euro, TVA inclusă

Design-ul sofisticat al exteriorului ascunde un interior surprin­zător de spațios, i20 fiind printre liderii segmentului ca proporții. Motorul de 1.25 l / 84 CP anunță o accelerație 0-100 km/h în 13.1 secunde și o viteză maximă de 170 km/h. Iar lista de opțiuni este destul de bogată pentru un mo­del care, până nu demult, era printre cele mai piperate din clasă: faruri cu funcție

Follow me Home, aer condiționat, banchetă rabatabilă 60:40, computer de bord, geamuri elecrice față, sistem Start/Stop, oglinzi electrice și încălzite, torpedou refri­gerat, ABS cu EBD, airbag-uri frontale, laterale și de tip cortină, sistem de asistență la pornirea în rampă, ISOFIX și ESP. 

Cele mai citite

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...
Ultima oră
Pe aceeași temă