24.7 C
București
miercuri, 17 iulie 2024
AcasăSpecialMărturii cutremurătoare la prăbușirea elicopterului SMURD în Republica Moldova

Mărturii cutremurătoare la prăbușirea elicopterului SMURD în Republica Moldova

Martorii din satul Haragîș și Capaclia, localitate învecinată satului Haragâș, povestesc că au văzut că elicopterul SMURD zbura foarte jos, aproape de pădure, iar la scurt timp s-au auzit zgomote puternice și oamenii au văzut foc.  

„Eram la mine, în biroul de la Primărie. Avea o distanţă foarte mică de  pământ. Vira când la stânga, când la dreapta. Era ploaie mare. Nu se vedea nimic. Era totula lb în faţă. Nu era vânt puternic. Nu ştiu dacă au fost explozii, era prea mare distanţa. Da, m-am speriat. S-a auzit o bubuitură. Au trecut câteva maşini de pompieri după 25 de minute, poate mai repede. Unii oameni s-au apropiat. Am văzut că au trecut mai multe maşini, am înţeles că sunt persoane carbonizate. Ei au încercat să aterizeze, dar nu au reuşit. Iarba era pătulită pe un teren mare”, a povestit martorul, pentru publika.md. 

Citește și: FOTO+VIDEO. Un elicopter SMURD de la Iaşi s-a prăbușit în Republica Moldova. Patru persoane au murit. Primele mărturii

Un alt martor a arătat că: „Am văzut o mână, un picior, căştile piloţilor. Martorii au scos un pilot cu tot cu scaun, dar doi erau arşi. Sunt trei cadavre. Au căzut în marginea localităţii. Nu sunt victime printre locuitorii satului. Au căzut în pădure. Nimeni nu a rămas în viaţă. Plouă tare. Poliţiştii strâng totul grămadă. E straşnic. Aproape este stadionul. Nu cred că pilotul a încercat să aterizeze pe stadion. Elicoperul avea viteză, dar a zbura normal. Vântul e moderat acum, nu e puternic”.

Cele patru persoane aflate în elicopterul SMURD- pilotul, mecanicul, un medic si o asistentă – au murit, după ce elicopterul SMURD care se îndrepta spre Cahul să preia un pacient s-a prăbușit. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă