2.7 C
Bucharest
Monday, 4 December 2023
HomeSpecialMarsul Diversitatii a decurs fara probleme

Marsul Diversitatii a decurs fara probleme

Marsul Diversitatii, dedicat apararii drepturilor minoritatilor sexuale din Romania, s-a terminat, in jurul orei 18:15, chiar daca era programat a se finaliza la ora 19:00, fara a se inregistra vreun incident, conform reprezentantilor Politiei si Jandarmeriei.
"Singura diferenta a fost ca traseul a fost mult mai scurt decat in anii trecuti, ceea ce a reprezentat un avantaj pentru noi, pentru ca au fost eliminate anumite puncte de vulnerabilitate", a declarat Marius Militaru, purtatorul de cuvant al Jandarmeriei Romane, potrivit Realitatea TV.
In jur de 150 de persoane au dat startul, in jurul orei 17:15, Marsului Diversitatii, desfasurat pe traseul Bulevardul Unirii, Piata Constitutiei, Bulevardul Libertatii, Parcul Izvor, pana la incheierea manifestarii inregistrandu-se in jur de 200 de participanti.
700 de jandarmi si 190 de politisti, printre care si politisti de la Serviciul de Politie Canina, au asigurat ordinea publica pe timpul desfasurarii Marsului la care s-au asteptat aproximativ 500 de participanti.
Actiunea face parte din GayFest, festival organizat, pentru al saselea an consecutiv, pentru sarbatorirea si recunoasterea diversitatii.
Prin GayFest, Asociatia Accept doreste sa atraga atentia asupra drepturilor comunitatii LGBT – lesbiene, gay, bisexuali, transsexuali. "Tema marsului, ca si anul trecut, este parteneriatul civil. Dorim sa atragem atentiei asupra faptului ca, in Romania, nu exista egalitate in drepturi pentru toti cetatenii acestei tari. Dorim, de asemenea, sa crestem vizibilitatea comunitatii LGBT", a precizat, pentru NewsIn, purtatorul de cuvant al asociatiei ACCEPT, Bogdan Istrate.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă