32.2 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăSpecialMarius Oprea promite un serial despre relaţia lui Băsescu cu Securitatea

Marius Oprea promite un serial despre relaţia lui Băsescu cu Securitatea

Istoricul Marius Oprea reîncepe serialul despre actualul preşedinte, prezentînd anii de după 1989, în Observatorul Cultural. Oprea reia astfel un serial întrerupt în urmă cu doi ani: „Ascensiunea lui Traian Băsescu”, informează Realitatea.net.

Marius Oprea promite şi un volum cu acest titlu: „Fără îndoială că voi publica şi un volum intitulat Ascensiunea lui Traian Băsescu. Nu pot prognoza cât îmi va lua scrierea lui, pentru că lucrez la carte intermitent, între două investigaţii pe care le fac în căutarea celor ucişi ilegal de Securitate. Cred însă că într-un an, un an jumătate maximum, cartea va fi gata. Nu e uşor, documentarea este dificilă, presa şi sursele pentru primii ani de după 1989 sunt dificil de găsit altundeva decât în biblioteci. Am fost acuzat că nu scriu cartea pentru a-mi păstra funcţia de preşedinte al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului. Ei, acum vreau să fac dovada că am lucrat permanent la ea”.

Cele mai citite

Risc de proteste și atentate la JO de la Paris

Franța intenționează să desfășoare aproximativ 35.000 de polițiști în fiecare zi în timpul Jocurilor și 45.000 pentru Ceremonia de deschidere Milioane de vizitatori și mii...
Ultima oră
Pe aceeași temă