1.7 C
Bucharest
Sunday, 10 December 2023
HomeSpecialMarinar roman, rapit in Nigeria

Marinar roman, rapit in Nigeria

Un roman care se afla la bordul unui petrolier a fost rapit miercuri in largul coastei Nigeriei, dupa cum au anuntat surse din securitate. Ministerul roman de Externe a confirmat informatiile potrivit carora un roman a fost rapit de pe un petrolier, in largul Nigeriei, potrivit purtatorului sau de cuvant. In prezent, MAE face demersurile necesare pentru eliberarea acestuia, prin ambasada si autoritatile competente.

Barbati inarmati aflati la bordul unor ambarcatiuni rapide au atacat un petrolier care transporta 4.000 de tone de motorita. In timpul atacului, un membru roman al echipajului a fost rapit, iar structura vasului a fost grav avariata. Trei surse dintr-un serviciu privat de securitate au declarat ca petrolierul MT Meredith a fost atacat pe Bonny Fairway Buoy, in largul Deltei Niger, ruta folosita in mod frecvent pentru vasele ce transporta petrol.Dupa cum transmite Realitatea TV, se crede ca petrolierul pornise din Lagos si se indrepta spre Port Harcourt.

Marinarul roman rapit miercuri este al patrulea cetatean roman luat ostatic in Nigeria in ultimii doi ani, iar autoritatile romane se confrunta deja cu al saselea caz de rapire in decurs de circa patru ani.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă