17.2 C
București
sâmbătă, 21 mai 2022
AcasăSpecialMarian Vanghelie, suspendat de la Primăria Sectorului 5. Cine a preluat interimatul

Marian Vanghelie, suspendat de la Primăria Sectorului 5. Cine a preluat interimatul

Marian Vanghelie a fost suspendat de la Primăria Sectorului 5, potrivit Mediafax.

Prefectul Capitalei, Nicolae Petrovan, a fost cel care a anunțat că Marian Vanghelie, arestat preventiv pentru fapte de corupţie, a fost suspendat din funcţia de primar al Sectorului 5, pe care o ocupă de 15 ani.

Atribuţiile primarului au fost preluate, după arestarea lui Marian Vanghelie, de viceprimarul Dan Croitoru, au declarat reprezentanţi ai Primăriei Sectorului 5.

Primarul Marian Vanghelie este arestat preventiv fiind acuzat de abuz în serviciu, luare de mită şi spălare de bani, în dosarul pentru favorizarea firmelor omului de afaceri Marin Dumitru în atribuirea unor contracte de lucrări publice ale Primăriei Sectorului 5.

Citește și: UPDATE: Marian Vanghelie și paravanele prin care spăla banii, REȚINUȚI. Oana Mizil va fi cercetată în libertate

Vanghelie ar fi primit  20% (în total, peste 88 milioane de euro, în ultimii opt ani) din contractele publice alocate firmelor apropiatului său Dumitru Marin, arestat in septembrie 2014. Dumitru a făcut denunț, ca de altfel si alte persoane din anturajul lui Vanghelie, între care și avocatul Doru Giugula, suspect în dosar. 

O parte din mita luată de Vanghelie a fost dată pe cumpărare de semnături pentru listele electorale ale PSD, pentru publicitate la televiziuni, pentru renovarea și întreținerea sediilor PSD.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă