4.1 C
București
marți, 7 decembrie 2021
AcasăSpecialMarian Lupu s-a retras din competiția pentru președinția Republicii Moldova și o...

Marian Lupu s-a retras din competiția pentru președinția Republicii Moldova și o susține pe Maia Sandu. Iurie Leancă s-ar putea retrage și el

UPDATE 19,45: Liderul Partidului Popular European din Republica Moldova (PPEM), Iurie Leancă, a anunțat miercuri, în cadrul unui briefing de presă, că în urma consultărilor avute cu membrii partidului său și mai ales după anunțul democratului Marian Lupu de a se retrage din cursa pentru președinția Republicii, PPEM are nevoie „de mai mult timp” pentru a lua o hotărâre în ceea ce privește o eventuală retragere a lui Iurie Leancă din cursa prezidențială.

——————————————–

UPDATE 18,30: Liderul Partidului Socialist din Republica Moldova (PSRM), Igor Dodon, cotat drept principal favorit la alegerile prezidențiale, susține că decizia democratului Marian Lupu de a se retrage din cursa electorală a fost sugerată de Statele Unite, informează informează miercuri Radio Chișinău citat de Agerpres.

Retragerea lui Marian Lupu ar fi dovada faptului ca Maia Sandu este un candidat comun convenit în cadrul unei întrevederi pe care Vlad Plahotniuc a avut-o la Washington cu subsecretarul de stat american pentru afaceri euroasiatice, Victoria Nuland, informează miercuri Radio Chișinău.

UPDATE 17,00: Fostul premier Iurie Leancă, pro-european, se retrage și el din competiția pentru alegerile prezidențiale din Republica Moldova.

——————————————————-

Candidatul PD, Marian Lupu anunță în cadrul unui briefing de presă că se retrage din cursa electorală a alegerilor prezidențiale care urmează să aibă loc în această duminică și o va susține pe Maia Sandu, informează, miercuri, site-ul  deschide.md.

„Candidatul care va ajunge în Turul II să fie unul pro-european. Iar candidatul PAS are cele mai mari șanse să-l învingă pe Igor Dodon. Avem rezultate la limită. Împreună cu colegii am decis să mă retrag din cursa electorală. Mesajul pe care îl transmit pentru electoratul PDM, este să sprijine candidatul care are șanse să-l învingă pe candidatul socialist”, a precizat Marian Lupu.

 

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Cele mai citite

Gheorghe Popescu a primit o funcție în guvern

Gheorghe Popescu a primit o funcție în guvern și va fi consilierul premierului Nicolae Ciucă. Anunțul a fost făcut chiar de către marele fotbalist...

Marian Neacşu a fost numit secretar general al Guvernului

Marian Neacşu a fost numit secretar general al Guvernului, cu rang de ministru, printr-o decizie a prim-ministrului Nicolae Ciucă, publicată marţi în Monitorul Oficial. De...

Un bărbat care a refuzat să poarte mască a ucis doi oameni, la Moscova – Video

Un bărbat care a refuzat să poarte mască a ucis doi oameni, la Moscova, după ce a deschis focul într-un centru administrativ din centrul...
Ultima oră
Pe aceeași temă