15.6 C
București
duminică, 29 septembrie 2024
AcasăSpecialMarea Moschee din Paris: Scufundarea trupului lui Osama bin Laden în mare...

Marea Moschee din Paris: Scufundarea trupului lui Osama bin Laden în mare este contrară tradiţiei

Marea Moschee din Paris a arătat că scufundarea trupului neînsufleţit al lui bin Laden în mare „este total contra regulilor sfinte ale islamului”, relatează AFP, citată de Mediafax.

Conform posturilor de televiziune americane CNN şi MSNBC, trupul lui Osama ben Laden a fost scufundat în mare, într-un loc neprecizat, respectând tradiţiile musulmane.

O sursă apropiată rectorului Marii Moschei, Dalil Boubakeur, s-a declarat „foarte surprinsă” de aceste informaţii, care „cer să fie verificate”.

Această sursă a subliniat că, potrivit tradiţiei musulmane, „corpul unui defunct trebuie mai întâi spălat cu apă şi săpun, apoi numai cu apă şi în final cu apă amestecată cu camfor, înainte de a fi înfăşurat în trei bucăţi de stofă”.

Înhumarea se face în pământ, fără sicriu. Trupul trebuie amplasat paralel cu Mecca, capul defunctului uşor întors spre dreapta, pentru ca faţa să fie îndreptată spre Kaaba, sanctuarul sfânt al Mecca”.

Nici o confirmare oficială a scufundării în apă a corpului lui ben Laden nu a fost disponibilă imediat. „Ne asigurăm că trupul său este tratat în acord cu practica şi tradiţia musulmană. Este un lucru pe care îl luăm foarte în serios”, a declarat anterior un oficial de rang înalt al administraţiei  Obama.

Cele mai citite

Piața imobiliară din România, blocată într-o perioadă de stagnare: vânzările încetinesc, dar prețurile rămân ridicate

Piața imobiliară din România se confruntă cu o încetinire semnificativă, în contextul în care vânzările de apartamente scad, iar prețurile continuă să rămână la...

Companiile de stat din România au înregistrat o scădere semnificativă a profiturilor în prima jumătate a anului

Companiile de stat din România, aproximativ 200 de firme majore controlate de Guvern, au raportat un rezultat brut de 7,92 miliarde lei în primele...

Cea mai puternică furtună din ultimii 20 de ani. Autoritățile sunt pregătite să evacueze oamenii

ANM avertizează că un cod portocaliu va fi valabil în perioada 29 septembrie ora 08:00 - 30 septembrie ora 10:00. „După emiterea avertizărilor au fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă