3.7 C
Bucharest
Tuesday, 28 November 2023
HomeSpecialMarea Britanie: Poliţia lansează o ofensivă împotriva bandelor la Londra

Marea Britanie: Poliţia lansează o ofensivă împotriva bandelor la Londra

Poliţia londoneză a lansat miercuri o ofensivă împotriva bandelor, acuzate adeseori de implicare în revoltele din vară, în cadrul unui “război total” împotriva criminalităţii declarat de directorul Scotland Yard, relatează AFP, potrivit Mediafax.

Câteva sute de poliţişti au fost desemnaţi să conducă o serie de raiduri coordonate în capitală, vizând zeci de suspecţi, suspectaţi de agresiuni, furt şi trafic de droguri, a declarat Scotland Yard într-un comunicat. Un număr de 121 de persoane au fost arestate.

Aceste arestări marchează începutul unei noi abordări a poliţiei din capitală în lupta împotriva bandelor şi se înscriu în cadrul “războiului total” împotriva criminalităţii pe care vrea să îl poarte Bernard Hogan-Howe, noul director al poliţiei metropolitane.

Acestea au fost supervizate de o unitate nouă, “Trident Gang Crime Command”, dedicată special luptei împotriva bandelor.

Nouăsprezece districte din Londra vor dispune, de asemenea, de unităţi specializate la nivel local, respectiv “1.000 de persoane în total”.

“Este un mare pas înainte în modul în care luptăm împotriva infracţiunilor comise de bande la Londra”, a subliniat comisarul Hogan-Howe.

“Nu intenţionăm să ne preocupăm de grupurile de tineri care trăiesc la limita subzistenţei, nici să incriminăm orice generaţie”, a afirmat el.

Potrivit poliţiei din Londra, există aproximativ 250 de bande active în Londra, respectiv 4.800 de persoane “responsabile de aproximativ 22 la sută din infracţiunile grave, de 17 la sută din furturi, de 50 la sută din jafurile armate şi 14 la sută din violurile” comise în capitală.

Cele mai citite

Remontada ardelenească în Giulești. Rapid a condus cu 2-0, dar a pierdut

Universitatea Cluj a reușit o revenire de senzație și a învins-o pe Rapid cu scorul de 3-2, pe Giuleşti, în ultimul meci al etapei...

Hamas a eliberat încă 11 ostatici răpiți pe 7 octombrie

Armata israeliană a anunțat că alți unsprezece ostatici răpiţi pe 7 octombrie în cursul atacului Hamas au fost eliberați și se află în drum...

Rusia – Ucraina, ziua 643: Miniștrii de externe din NATO se reunesc pentru a discuta despre războiul din Ucraina și tensiunile Serbia – Kosovo

Miniştrii de externe din NATO se reunesc începând de astăzi la Bruxelles pentru a discuta diferite chestiuni de securitate, printre care războiul Rusiei împotriva...
Ultima oră
Pe aceeași temă