3.7 C
Bucharest
Wednesday, 29 November 2023
HomeSpecialMarea Britanie: Imigranţii vor plăti pentru serviciile de urgenţă

Marea Britanie: Imigranţii vor plăti pentru serviciile de urgenţă

Vizitatorii străini şi imigranţii care vor avea de nevoie de tratament în caz de accidente şi de urgenţă din partea NHS, în Anglia, vor suporta costurile, propune Guvernul britanic, conform site-ului TheHuffingtonPost.uk, conform Mediafax.

Măsura propusă reprezintă o extindere a regimului impunerii plăţii în schimbul beneficierii de serviciile Sistemului Naţional britanic de Sănătate (NHS) în Anglia şi are scopul să descurajeze aşa-numitul “turism pentru sănătate”, urmând să recupereze în total până la 500 de milioane de lire sterline (peste 598,3 milioane de euro) pe an din banii plătiţi de către contribuabili.

Citeşte şi: 10% din persoanele fără adăpost din Londra ar fi români şi bulgari

Potrivit modificărilor propuse, imigranţii şi vizitatorii străini urmează să plătească pentru servicii de asistenţă medicală primară, ca de exemplu intervenţii chirurgicale minore efectuate de către medici generalişti, iar costurile cu eliberarea reţetelor vor fi extinse. Vor plăti mai mult pentru servicii subvenţionate, de exemplu oftalmologice şi stomatologice, şi pacienţii care au dreptul la tratament gratuit din partea NHS.

Guvernul afirmă că nimeni nu va fi respins în camera de gardă a serviciilor de urgenţă, dar că, după aceea, străinii vor achita factura.

Consultaţiile la medicul generalist şi asistente vor rămâne gratuite, pentru a asigura accesul iniţial, în vederea preveniri unor riscuri la adresa sănătăţii publice precum tuberculoza, HIV-ul şi infecţiile cu transmitere sexuală.

Detaliile acestui sistem sunt în curs de elaborare, iar Guvernul afirmă că va publica un plan complet de punere în aplicare în martie.

Ministrul britanic al Sănătăţii, lordul Howe, a declarat că noile măsuri vor asigura faptul că sistemul “este corect cu contribuabilii britanici care muncesc din greu pentru a-l finanţa”. “Ştim că este necesar să efectuăm modificări în cadrul NHS ,pentru a-i identifica mai bine şi a-i pune să plătească pe vizitatori şi imigranţi. Introducerea plăţii pentru serviciile primare este primul pas în această direcţie”, a anunţat ministrul.

Modificările vor “combate abuzul asupra NHS”, a subliniat lordul Howe.

Anunţul apare în contextul unor temeri exprimate de numeroşi parlamentari conservatori, în opinia cărora anularea restricţiilor impuse românilor şi bulgarilor, începând de la 1 ianuarie, ar putea provoca un aflux de imigranţi, care va exercita presiuni suplimentare asupra NHS şi altor servicii publice.

Cele mai citite

Președintele Iohannis se va întâlni cu liderii Bisericii Greco-Catolice

Președintele Klaus Iohannis se va întâlni cu liderii Bisericii Greco-Catolice din România, anunță un comunicat transmis de Administrația Prezidențială. Evenimentele la care participă șeful statului...

USR cere PNL să voteze desființarea Institutului Revoluției Române

USR le solicită parlamentarilor PNL să voteze proiectul pentru desfiinţarea Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989, depus la Parlament în urmă cu mai bine...

Hamas a eliberat încă 11 ostatici răpiți pe 7 octombrie

Armata israeliană a anunțat că alți unsprezece ostatici răpiţi pe 7 octombrie în cursul atacului Hamas au fost eliberați și se află în drum...
Ultima oră
Pe aceeași temă