3.6 C
Bucharest
Sunday, 3 December 2023
HomeSpecialMarea Britanie a lansat programul "Rabla"

Marea Britanie a lansat programul “Rabla”

Marea Britanie a lansat propriul program "Rabla".  Britanicii pot primi 2.000 de lire sterline in schimbul unei masini mai vechi de zece ani, daca achizitioneaza un automobil nou. Vesti bune si pentru Dacia. Automobile Dacia ar putea sa grabeasca lansarea modelului Sandero pe piata britanica. Oficiali ai producatorului de la Pitesti preconizau că Dacia Sandero va ajunge în Marea Britanie în prima parte a lui 2010.

In timp ce ministrul pentru Afaceri, Lord Mandelson, sustine ca programul, in valoare de 300 de miliarde de lire sterline, va "stimula industria si creste vanzarile de masini noi", criticii sunt de parere ca nu este de ajuns si ca nu incurajeaza achizitia unor masini cu emisii reduse de gaze cu efect de sera, relateaza BBC, citata de ziare.com.

In primele patru luni din acest an, vanzarile de masini noi au scazut cu 28,5%, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

Potrivit unui sondaj realizat de Parker, un ghid de preturi al masinilor in Marea Britanie, 81% dintre persoane au declarat ca nu vor apela la programul Rabla.

"Exista atat de multe oferte bune pentru masini deja inregistrate, aproape noi, incat este mai usor sa gasesti o masina mai ieftina asa, decat prin acest program", a declarat Kieran Fuffett, editor al Parker.

In cadrul programului, doritorii unei masini noi vor primi 1.000 de lire sterline pentru masina veche, din partea Guvernului, iar producatorul va oferi o reducere similara. Pana acum, 38 de producatori de automobile au fost de acord cu aceste oferte.

In Germania, un program similar a ajutat la cresterea vanzarilor de masini noi cu 40%, in luna martie.

Cele mai citite

România va avea 86 la sută energie din surse regenerabile iar restul din surse cu emisii reduse de carbon, anunță președintele Iohannis

România se îndreaptă spre momentul în care va avea 86 la sută energie produsă din surse regenerabile iar restul din surse cu emisii reduse...

Atac la Paris, lângă Turnul Eiffel. Un francez a ucis un turist german. Alte două persoane sunt rănite

Un tânăr francez, cunoscut ca având simpatii islamiste, dar și, aparent, cu tulburări psihice, a atacat mai mulți trecători în centrul Parisului, în apropiere...

Un autocar cu 52 de călători, implicat într-un accident

Duminică seara, pe teritoriul comunei Remetea Mare, a avut loc un accident rutier în care au fost implicate trei vehicule: un autoturism, un microbuz...
Ultima oră
Pe aceeași temă