21.5 C
București
luni, 22 iulie 2024
AcasăSpecialMamaia 2011: un festival cu acuzaţii şi speranţe

Mamaia 2011: un festival cu acuzaţii şi speranţe

Au fost patru nopţi pline de emoţie pentru concurenţii secţiunilor Creaţie şi Interpretare. O tânără a fost acuzată de plagiat.

 

Ca la fiecare Festival Mamaia, tinerii şi-au putut demonstra înaltele calităţi vocale. Unii s-au aflat la prima participare, alţii, în schimb, au mai trăit această experienţă cu ani în urmă. Cornelia Goda (33 de ani) din Focşani a urcat pe scena Festivalului Naţional de Muzică Uşoară Mamaia după 16 ani. „M-am aflat printre participanţi şi-n anul 1995, când aveam numai 17 ani. Nu m-am regăsit la acel moment printre finalişti, iar între timp m-am ocupat de alte proiecte, dar şi de trupa mea, Classic Band, cu care cânt de mult timp”, a declarat solista. Constănţeanca Iolanda Ulmeţeanu s-a aflat pe lista finaliştilor.

Adolescenta de numai 17 ani spune că a început să cânte de la vârsta de 12 ani şi de atunci muzica s-a aflat mereu pe primul loc. Cu toate că îşi doreşte o carieră ca procuror, ea vrea să se lanseze şi-n lumea muzicală. În general, nu au existat probleme, cu excepţia faptului că una dintre concurente a fost eliminată din competiţie, ea fiind acuzată de plagiat. De precizat că Bernice Andra Chitiul (17 ani) mai fusese în urmă cu câteva zile protagonista unui alt scandal, ea refuzând să urce pe scenă îmbrăcată cum i-au recomandat organizatorii.

Pentru că s-a stabilit că piesa „Vei mai fi” a mai fi fost editată în urmă cu câţiva ani de Marina Florea, fata a fost scoasă din competiţie. „Nu am ştiut până acum că a mai existat o versiune a melodiei cântată în public. Când mi-am ales piesa, i-am şi spus compozitorului că mi se potriveşte”, a declarat Bernice. Ca şi în anii trecuţi, ocupanţii locului I la ambele secţiuni au luat 1.500 euro, locul II – 1.000 euro, locul III – 500 ­euro.  Trofeul Mamaia 2011 a fost decernat de Consiliul Judeţean Constanţa.  

Trofeul Mamaia 2011 a fost câştigat de piesa „Ciao amore, come stai?”. Compozitor: Marcel Dragomir, textier: Eugen Dumitru, interpret: Andreea Olariu, din Constanţa

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă