31.3 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăSpecialMall-ul din Piata "Mihai Viteazul" va fi inlocuit cu un parc public

Mall-ul din Piata „Mihai Viteazul” va fi inlocuit cu un parc public

Rasturnare spectaculoasa de situatie in privinta modernizarii Pietei „Mihai Viteazul” din municipiul Arad, dupa ce primarul orasului, Gheorghe Falca, a decis sa schimbe Planul Urbanistic de Detaliu (PUD). Astfel, in locul mall-ului care era prevazut in vechiul proiect, va fi construit un parc. Investitia este estimata la 16 milioane de euro.
In acest sens, consilierii locali au fost chemati sa voteze acordarea a 300 milioane lei vechi pentru realizarea unui plan urbanistic de detaliu „Piata Agroalimentara si parc public – Piata "Mihai Viteazul"”. Adica, pentru un PUD in totala opozitie cu cel realizat inainte de Primarie si care a declansat repetate proteste de strada si procese in instante de judecata din mai multe orase, inclusiv la CEDO.
Noul document nu mai aminteste nimic de ridicarea unui mall pe locul pietei de acum, iar primarul Gheorghe Falca a confirmat deja noul plan, sustinand ca acesta vine pe fondul opozitiei dure a comerciantilor din piata. „S-au opus modernizarii pe care am propus-o si ca atare am propus realizarea unei piete si a unui parc public, ca sa rezist presiunilor mizerabile”, a spus edilul.
In cazul in care PUD-ul noului proiect va fi aprobat, se va trece la exproprieri pentru utilitate publica, caz in care proprietarii de gherete ar putea sa primeasca cu mult mai putini bani decat au cerut. In 2005, Primaria si-a anuntat intentia de a construi, in urmatorii doi ani, un complex comercial pe locul celei mai mari piete din oras – „Mihai Viteazul”.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă