-0.1 C
Bucharest
Saturday, 9 December 2023
HomeSpecialMajorare de 35% pentru profesorii din preuniversitar

Majorare de 35% pentru profesorii din preuniversitar

Cadrele didactice din sistemul preuniversitar vor beneficia, in 2009, de o majorare a salariilor de 35 la suta, care va fi realizata in doua etape, masura fiind cuprinsa in bugetul de stat, au declarat, marti, surse oficiale.

Potrivit surselor citate de Mediafax, in bugetul de stat a fost prevazuta o majorarea salariala pentru cadrele didactice din sistemul preuniversitar de 15 la suta in luna aprilie, urmand ca in luna octombrie salarile acestora sa creasca cu inca 20 de procente.

Pentru ceilalti bugetari, in bugetul de stat a fost prevazuta o indexare a salariilor cu cinci la suta, pentru obtinerea sumelor necesare in vederea efectuarii acestor plati fiind nevoie de o restructurare din toate segmenetele bugetare cu exceptia cadrelor didactice, au mai precizat sursele citate.

Presedintele Traian Basescu a promulgat, in 24 octombrie Legea 221 privind majorarea cu 50 la suta a salariilor din educatie de la 1 octombrie 2008. Guvernul a decis, patru zile mai tarziu, prin ordonanta de urgenta, ca termenul de aplicare a legii privind majorarea cu 50 la suta a salariilor profesorilor sa fie amanat pana la 1 aprilie 2009. Ulterior, Executivul a emis o noua ordonanta care prevede ca salariile profesorilor vor fi majorate gradual cu pana la 28 la suta, de cele mai mari cresteri urmand sa beneficieze cadrele didactice cu venituri reduse.

Prima ordonanta de prorogare a termenului de majorare a salariilor a fost declarata neconstitutionala.

Cele mai citite

Cât te costă să faci Revelionul cu Bădălău

Monato, salonul de evenimente deținut de fiica baronului PSD de Giurgiu Niculae Bădălău, se pregătește să ofere o experiență de Revelion cu adevărat...

Cât te costă să faci Revelionul cu Bădălău

Monato, salonul de evenimente deținut de fiica baronului PSD de Giurgiu Niculae Bădălău, se pregătește să ofere o experiență de Revelion cu adevărat...
Ultima oră
Pe aceeași temă