0.6 C
Bucharest
Friday, 8 December 2023
HomeSpecialMailat a primit inchisoare pe viata

Mailat a primit inchisoare pe viata

Romanul Nicolae Romulus Mailat, gasit vinovat de uciderea Giovannei Reggiani la Roma, pe 30 octombrie 2007,  a fost condamnat, joi, in apel, la inchisoare pe viata. El va petrece urmatoarele sase luni la izolare pe timp de zi, potrivit agentiei de presa Adnkronos, citata de NewsIn. Mailat va fi obligat sa plateasca si cheltuieli de judecata in valoare de 2.500 de euro plus TVA.
Instanta va prezenta in decurs de 90 de zile argumentarea sentintei.
Avocatul romanului, Piero Piccinini, care ceruse achitarea clientului sau in apel, a anuntat ca face recurs la Curtea de Casatie, potrivit portalului Abitare Roma.
"Asprimea sentintei in apel petru uciderea Giovannei Reggiani semnifica in totalitate sentimentul de dreptate, nu numai al familiei victimei, ci al tuturor cetatenilor din Roma. Aceasta sentinta sa reprezinte un avertisment pentru orice tentativa de abuzare de femeile din orasul nostru", a declarat primarul Romei Giannia Alemanno referitor la sentinta.
Mailat fusese condamnat anterior la 29 de ani de inchisoare si la plata de daune in valoare de 500.000 de euro sotului victimei, amiralul Giovanni Gumiero, pentru uciderea Giovannei Reggiani, in varsta de 47 de ani, la 30 octombrie 2007, in apropiere de statia feroviara Tor di Quinto. El a fost gasit vinovat si de jefuirea si agresarea sexuala a femeii.
Cazul Mailat a generat o polemica de amploare in Peninsula privind siguranta si imigratia. Incidentul a dus la tensionarea relatiilor romano-italiene si a facut ca lupta impotriva criminalitatii sa devina principala tema a campaniei electorale de anul trecut din Italia. Partidul lui Berlusconi a castigat alegerile promitand ca va reduce criminalitatea si a recurs in acest scop la ajutorul armatei. Guvernul sau a propus noi legi impotriva imigrantilor, invinovatiti de unii italieni, inclusiv de aliatii lui Berlusconi, pentru valul de crime violente.

Cele mai citite

O companie a PMB vrea despăgubiri de doar 5.000 de euro de la firma care a întârziat finalizarea pasajului Doamna Ghica

Trustul de Clădiri Metropolitane Bucureşti S.A., companie care realizează servicii de proiectare şi lucrări de construcție aferente obiectivelor de investiții ale municipalităţii,...

INS: 85,7% dintre gospodăriile din România au acces la reţeaua de Internet de acasă, în 2023

Ponderea gospodăriilor din România care aveau acces la Internet de acasă a ajuns, în acest an, la 85,7% din total, în creştere cu 3,6%...

Trei români din patru îşi vor petrece acasă vacanţa de iarnă (sondaj)

Aproximativ 73% dintre români susţin că nu vor pleca deloc în concediu în această iarnă, iar dintre cei care o vor face aproape 11,5%...
Ultima oră
Pe aceeași temă