3.6 C
Bucharest
Tuesday, 5 December 2023
HomeSpecialMAI: Un român este principalul suspect în cazul crimei de la Torino

MAI: Un român este principalul suspect în cazul crimei de la Torino

Poliţia italiană a identificat principalul suspect în cazul românului ucis la Torino cu zece lovituri de cuţit, din primele cercetări rezultând că este vorba de un conaţional, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), Marius Militaru, citat de Mediafax.

“În urma verificării mai multor suspecţi prin intermediul Centrului Internaţional de Cooperare Poliţienească al IGPR a fost deja identificat un suspect, care este român”, a declarat Marius Militaru.

El a precizat că Via Chivasso, locul unde a avut loc crima, este într-o zonă rău famată din Torino, unde locuiesc în special imigranţi marocani şi români.

Crima a avut loc joi seară, în cartierul Barriera di Milano (Torino). Potrivit reconstituirii, românul de 22 de ani încercase să fugă de agresor, dar a fost ajuns din urmă de acesta şi lovit de zeci de ori cu o sabie având lungimea de 50 de centimetri. Asasinul nu s-a oprit până nu l-a omorât, ba chiar i-a retezat şi o mână, după care s-a îndepărtat calm, împreună cu două femei, potrivit paginii online a agenţiei ANSA.

La crimă au asistat zeci de persoane din cartierul torinez, care au privit cu neputinţă şi groază de la balcoane scena în care a fost ucis tânărul.

Carabinierii sosiţi la faţa locului şi echipajele de ambulanţă l-au găsit mort pe tânărul agresat, care a fost identificat pe baza amprentelor digitale. Carabinierii au stabilit că victima este Gheorghe C., un român în vârstă de 22 de ani, fără reşedinţă în Italia şi cu antecedente penale nesemnificative.

La locul crimei a fost găsit şi un cuţit, dar se pare că acesta nu este arma crimei. Conform anchetatorilor, crima a fost comisă cu o sabie care are lungimea de aproximativ 50 de centimetri.

Cele mai citite

Ministrul Apărării: Există posibilitatea antrenării de militari ucraineni în România

Ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, a afirmat că există posibilitatea antrenării de militari ucraineni pe teritoriul României, în multiple domenii."Eu am fost la Londra...

Blinken apreciază că România este un partener foarte apropiat și un aliat foarte apreciat al SUA

România este şi a fost mereu un partener foarte apropiat şi un aliat foarte apreciat, a afirmat, luni, secretarul de stat Antony Blinken, la...

Rumen Radev a respins acordul ratificat ce prevedea furnizarea de vehicule blindate de transport Ucrainei

Preşedintele Rumen Radev a respins acordul ratificat anterior între Ministerul bulgar de Interne şi Ministerul ucrainean al Apărării privind furnizarea de vehicule blindate de...
Ultima oră
Pe aceeași temă