0.2 C
Bucharest
Thursday, 7 December 2023
HomeSpecialMai multe zboruri din România spre Italia, anulate din cauza norului

Mai multe zboruri din România spre Italia, anulate din cauza norului

Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti (AIHCB) şi Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa – Aurel Vlaicu (AIBB-AV) au anulat, până în prezent, şapte curse către Italia, din cauza norului de cenuşă, informează realitatea.net.

Astfel, potrivit acestora, de pe Aeroportul Băneasa au fost anulate cursele Blue Air (dus-întors) Bucureşti-Florenţa, Bacău-Torino şi Bucureşti-Milano-Bergamo, iar de pe Aeroportul Otopeni sunt anulate cursele Easyjet şi Lufthansa spre Milano. Cursele menţionate erau programate pentru duminică.

“Pasagerii acestor curse au la dispoziţie două opţiuni: returnarea banilor sau schimbarea datei de călătorie pentru un alt zbor Blue Air pe aceeaşi rută”, se arată într-un comunicat al companiei.

Lista curselor anulate

Aeroportul Otopeni

Plecări
ZY2676 Milano(MXP) 13:15
AZA505 Milano(LIN) 14:10
DLH1837 Milano(MXP) 15:20
IBE3801 Madrid(MAD) 15:50

Sosiri
EZY2675 Milano(MXP) 12:45
AZA504 Milano(LIN) 13:20
DLH1836 Milano(MXP) 14:40
IBE3802 Madrid(MAD) 15:00î

Aeroportul Băneasa

Plecări
07:20 JOR111 Bergamo Blue Air B733
08:30 JOR901 Firenze Blue Air SF34

Sosiri
12:25 JOR112 Bergamo Blue Air B733
15:00 JOR902 Firenze Blue Air SF34

Două curse Wizz Air pe relaţia Târgu Mureş – Bergamo şi retur au fost anulate

Şi două curse ale companiei Wizz Air, pe relaţia Târgu Mureş şi retur, au fost anulate, duminică, pe Aeroportul “Transilvania” din municipiu, din cauza norului de cenuşă eliberată de vulcanul islandez Eyjafjöll, nor care traversează Europa.

Potrivit site-ului Aeroportului “Transilvania” din Târgu Mureş, cursele operate de Wizz Air pe relaţia Târgu Mureş – Bergamo, de la ora 6.45, şi retur, de la ora 11.15, au fost anulate.

“Cursa de Bergamo operată de Wizz Air nu a venit, nu a plecat din Italia, iar de dimineaţă (duminică dimineaţa – n.r.), cealaltă a fost anulată. Ieri (sâmbătă – n.r.) am avut o cursă cu întârziere, de la Madrid, tot din cauza norului de cenuşă”, a declarat directorul Aeroportului “Transilvania” din Târgu Mureş, Ştefan Petru Runcan, potrivit Mediafax.

Acesta nu a putut oferi detalii privind numărul de pasageri care ar fi trebuit să se afle în cursele anulate.

Traficul european aerian, închis parţial

Mai multe zboruri au fost anulate duminică la Nisa, din cauza norului de cenuşă vulcanică provenit din Islanda, care a determinat închiderea parţială a spaţiului aerian italian şi a perturbat traficul în Portugalia, relatează AFP, potrivit Mediafax.

Aproximativ 20 de zboruri, în principal ale companiei britanice easyJet, au fost anulate la Nisa, cu numai trei zile înaintea începerii Festivalului de Film de la Cannes.

Un purtător de cuvânt al aeroportului din Nisa a precizat că easyJet a anulat “nouă din 15 curse care urmau să aterizeze şi zece din 40 care urmau să decoleze”. Conform site-ului aeroportului, este vorba despre curse spre sau dinspre Paris, Londra, Liverpool, Bristol, Dublin, Copenhaga şi Geneva. Tot pe aeroportul din Nisa a fost anulat şi un zbor către Madrid al companiei spaniole Iberia.

Aeroportul din Nisa se pregăteşte să primească un aflux de pasageri de 20-30 de ori mai mare decât cel normal, înaintea Festivalului de film de la Cannes, dar şi a unei curse de Formula 1, care se desfăşoară la Monaco.

Norul de cenuşă a determinat anularea a circa 50 dintre cele 3.000 de decolări şi aterizări programate pe teritoriul Franţei, iar compania Ryanair a decis, ca măsură de precauţie, să anuleze toate zborurile de pe aeroportul din Marsilia.

Autorităţile italiene au anunţat deja închiderea parţială a spaţiului aerian, duminică, între orele 6.00 şi 12.00 GMT (9.00 – 15.00, ora României), însă ministrul italian al Transporturilor a sugerat că este posibil ca restricţiile să fie ridicate mai devreme. Printre aeroporturile afectate de aceste măsuri se numără şi cele din Milano (Malpensa şi Linate), unde duminică dimineaţă au fost anulate aproape 300 de zboruri. Aeroportul din Torino a funcţionat normal până la ora 6.00 GMT (9.00, ora României), ulterior anulând circa 30 de curse.

Aeroporturile de la Veneţia, Trieste şi Rimini au rămas deschise, în timp ce pe aeroportul Fiumicino din Roma au fost anulate circa zece zboruri interne.

Şi în Portugalia traficul aerian rămâne perturbat, toate zborurile de pe aeroportul din Porto fiind suspendate până duminică, la ora 12.00 GMT (15.00, ora României), în timp ce la Lisabona au fost anulate numeroase curse. Conform agenţiei Aeroports du Portugal (ANA), companiile aeriene au anulat 66 de zboruri la Porto şi 39 la Lisabona.

În Spania, traficul revine treptat la normal duminică, după ce aeroporturile din nordul ţării au fost închise sâmbătă, determinând anularea a peste 900 de zboruri.

Vulcanul islandez Eyjafjöll a reînceput joi să elibereze în atmosferă cantităţi importante de cenuşă, după câteva zile de acalmie. Erupţia sa a paralizat practic traficul aerian european la jumătatea lunii aprilie, când, în decurs de aproape o săptămână, au fost anulate peste 100.000 de zboruri, iar peste opt milioane de pasageri au rămas blocaţi pe diferite aeroporturi.

Cele mai citite

Care ar fi veștile proaste ale lui Stoltenberg?

Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg îndeamnă Alianţa Nord-Atlantică să se pregătească de ”veşti proaste” în Războiul din Ucraina. Care ar fi acestea? Presa...
Ultima oră
Pe aceeași temă