24.2 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăSpecialMai multe taxiuri pe strazile Capitalei

Mai multe taxiuri pe strazile Capitalei

» Modificarile au fost facute din cauza cresterii cererii si a numarului de utilizatori.

» Municipalitatea incepe astazi atribuirea a 590 de autorizatii taxi noi pentru persoanele inscrise pe lista de asteptare.

» Consilierii generali au suplimentat cu aproape 800 numarul de licente.

Din 2009, in bucuresti vor circula peste 10.000 de taxiuri, numarul acestora fiind suplimentat prin hotararea aprobata de consilierii generali la sfarsitul lunii trecute. De astazi, va incepe aplicarea acesteia prin atribuirea a 590 din cele 769 de autorizatii noi, printr-o procedura care va dura cateva luni si se va finaliza in martie 2009. Suplimentarea numarului vine dupa protestele sustinute ale taximetristilor independenti care au pichetat Primaria Capitalei luni in sir pentru a obtine autorizatii.

769 de taxiuri in plus
Edilii au comandat un studiu pentru a vedea care este cererea de taxiuri in Capitala, la nivelul anului 2008. Factorii luati in considerare au fost: marimea populatiei, densitatea acesteia pe kilometru patrat, lungimea strazilor, PIB-ul pe cap de locuitor, turism etc. Astfel, dupa folosirea unei formule matematice, a rezultat un necesar de 769 de taxiuri in plus fata de cele existente. Autorii studiului au luat in considerare si numarul estimat de studenti din alte localitati care invata in Bucuresti, turisti si persoane aflate in delegatie in Capitala. O mare parte a acestora utilizeaza taxiurile pentru a se deplasa prin oras. Cel mai mare trafic de taxiuri se inregistreaza in zona garilor, a aeroporturilor, a centrelor comerciale si hotelurilor, conform studiului. Orele la care sunt folosite cele mai multe taxiuri sunt cuprinse in intervalele 6-7.30 si 18.30-20.30, in timp ce in mijlocul zilei 43% din masini stationeaza.

Ce se schimba
Pe langa suplimentarea numarului de taxiuri, consilierii generali au mai aprobat repozitionarea statiilor astfel incat acestea sa nu mai deranjeze circulatia si sa fie situate in zone unde cererea este mare, si nu la fiecare colt de strada. Recomandate au fost cartierele de locuinte, campusurile universitare, zona centrala si cea a centrelor comerciale. Statiile de taxi vor avea un numar limitat de locuri pentru a se evita aglomeratia. Taximetristii nu vor avea voie sa stationeze in alte locuri decat cele special amenajate.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă