25.2 C
București
sâmbătă, 13 iulie 2024
AcasăSpecialMai multe adaposturi pentru cainii fara stapan

Mai multe adaposturi pentru cainii fara stapan

» De anul viitor, numarul total al cainilor fara stapan gazduiti in adaposturile amenajate de autoritatile locale va ajunge la circa 1.700, fata de 700 cat sunt in prezent.

» Primaria Sectorului 1 va inaugura, in cel mult o luna, primul adapost pentru animalele fara stapan, pe sos. Odai 3-5, iar municipalitatea va construi anul viitor un nou spatiu pe un teren din comuna Mihailesti.

La aceasta ora, patrupedele fara stapan prinse pe raza Bucurestiului sunt cazate intr-unul din cele doua centre existente. Este vorba de baza amenajata de municipalitate pe str. Theordor Pallady nr. 262, sector 3, unde sunt rulate permanent circa 300 de exemplare. Dupa preluarea din strada, animalele sunt identificate, vaccinate si sterilizate, dupa care sunt date spre adoptie ONG-urilor de profil. Un al doilea adapost, care tine de aceasta data de Primaria Sectorului 2, se afla in comuna Cernica si gazduieste de mai multi ani 400 de animale. Cateii ajung aici fie dupa sesizarile facute de cetatenii muscati, fie sunt adusi chiar de angajatii administratiei locale, in urma unor proceduri de evacuare a persoanelor care locuiesc la diferite adrese fara forme legale. In ceea ce priveste fondurile necesare pentru functionarea adapostului, acestea provin atat din surse bugetare, cat si din sponsorizari.

La sectorul 1 va intra in actiune, de luna viitoare, un serviciu specializat pentru ridicarea cainilor vagabonzi. In acest moment, se afla pe ultima suta de metri lucrarile de amenajare a primului adapost pentru animalele fara stapan, pe un teren de 4.315 metri patrati de pe sos. Odai nr. 3-5. Adapostul va avea o capacitate de cazare de peste 300 de locuri, iar pe langa spatiile individuale pentru caini, va cuprinde si un cabinet veterinar modern, dotat cu toate facilitatile, dar si o zona de birouri. Pentru constructia adapostului, Primaria Sectorului 1 a alocat suma de 200.000 de lei, lucrarile fiind demarate la sfarsitul lunii august 2008. Departamentul Politiei Animalelor a fost infiintat la inceputul acestui an, pe baza Legii 9/2008. In cadrul departamentului va functiona si serviciul care se va ocupa de ridicarea cainilor si pisicilor fara stapan de pe strazile sectorului 1.

"Constructia adapostului pentru animalele fara stapan devenise o urgenta. Nu mai puteam continua sa fim un intermediar intre cetateni si Administratia pentru Supravegherea Animalelor, in timp ce locuitorii aveau de suferit de pe urma acestei probleme", a declarat primarul Andrei Chiliman. Cetatenii din sectorul 1 vor putea solicita ridicarea cainilor fara stapan sau interventia Politiei Animalelor la numarul 9540 – Telefonul Cetateanului.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă