2.7 C
Bucharest
Thursday, 7 December 2023
HomeSpecialMagistrații decid dacă bărbatul care l-a scuipat pe Băsescu rămâne în spital

Magistrații decid dacă bărbatul care l-a scuipat pe Băsescu rămâne în spital

Magistrații de la Tribunalul Constanța decid dacă Adrian Zglobiu, bărbatul care l-a scuipat pe preşedintele Traian Băsescu, iar apoi ar fi încercat să se sinucidă, şi-ar putea petrece următoarele şapte zile la Psihiatrie. Acolo, bărbatul va fi supus unor investigaţii medicale mai complexe.

Avocatul lui Adrian Zglobiu a contestat deja internarea forţată, iar astăzi, la Tribunalul Constanţa se va decide dacă bărbatul rămâne sau nu în spital, informează Digi 24.

Adrian Zglobiu s-a prezentat la judecatorie însoţit de avocata lui. Instanţa a decis că va fi internat pentru şapte zile la Spitalul Palazu Mare, pentru a fi supus unei expertize psihiatrice. Decizia, care este executorie, a fost contestată imediat.

Maria Vasii, avocat: „A fost expertizat, s-a facut o expertiză care a avut rezultate foarte bune, în sensul adevărului. Acest raport nu înțelegem motivul pentru care nu a fost depus la dosar și s-a cerut din nou internarea nevoluntară pentru a se face o nouă expertiză. Legea interzice, este o formă manipulativă de prezentare a faptelor”.

După ce a primit sentința, Adrian Zglobiu a plecat liniștit acasă. Patru ore mai târziu, mai mulți polițiști i-au bătut la poartă și l-au luat sa-l duca la spital.

De data aceasta bărbatul a fost foarte calm şi a predat de bunăvoie toate bunurile pe care le avea asupra sa, adică un telefon mobil şi obiecte personale. Un echipaj de poliție a escortat ambulanța până la spitalul Palazu Mare.

Vecinii barbatului nu consideră corectă decizia judecatorilor: „A fost un băiat liniștit, un băiat care nu a făcut niciodată scandal, nu a avut niciodată vreo abatere. A avut o ieșire… ”

Adrian Zglobiu a ajuns în atenția anchetatorilor, dar și a mass-media după ce l-a scuipat pe președintele României, Traian Băsescu, la finalul vizitei acestuia pe bricul Mircea.

Cele mai citite

Un bărbat înarmat a deschis focul într-un campus din Las Vegas

Un bărbat înarmat a deschis focul într-un campus din oraşul american Las Vegas, rănind mai multe persoane, apoi a fost găsit mort, au anunţat...

Patru persoane rănite, dintre care una grav, într-un atac armat la Bruxelles

Patru persoane au fost rănite, dintre care una grav, miercuri seară, într-un atac armat pe o arteră comercială importantă din Bruxelles, a anunţat poliţia...
00:00:41

Departamentul de Stat: SUA s-ar opune oricărei „zone tampon” din Gaza

SUA s-ar opune oricărei zone tampon propuse în interiorul Fâșiei Gaza, deoarece ar încălca poziția Washingtonului conform căreia dimensiunea enclavei palestiniene nu trebuie redusă...
Ultima oră
Pe aceeași temă