In momentul in care PSD ar reveni la putere, toti judecatorii si procurorii care au anchetat, arestat sau trimis in judecata lideri sau simpli membri PSD ar urma sa fie dati afara din magistratura si chiar sa se aleaga cu dosare penale pentru abuz, spun surse din partid.
Pedepsirea magistratilor ar fi fost inclusa „in programul de guvernare” dupa ce presedintele Consiliului Judetean Arges, Constantin Nicolescu, a fost arestat pentru fapte de coruptie, spun sursele noastre. Constantin Nicolescu a fost aparat public, cu vehementa, de liderii PSD Ion Iliescu, Victor Ponta, Adrian Nastase, Nicolae Vacaroiu.
Nu ar fi pentru prima data cand PSD (fost PDSR) s-ar razbuna pe magistratii care au dispus sau care au coordonat anchete impotriva liderilor acestui partid.
In anul 2001, in ianuarie, la scurt timp dupa ce la Palatul Cotroceni s-a instalat Ion Iliescu, iar in Palatul Victoria – Guvernul Adrian Nastase, PSD a inceput hartuirea procurorilor care au lucrat la dosare care ii vizau pe liderii PSD (atunci PDSR). Spre exemplu, atunci au fost hartuiti procurorii Ovidiu Budusan, Doru Dobocan, Lucian Papici, Nicu Pacuraru si altii, care au lucrat in dosarelele contrabandei cu produse petroliere catre fosta Iugoslavie sau ale contrabandei cu tigari catre tari ale europene (dosarul „Portelanul”), in dosarele afiselor electorale pentru Ion Iliescu, in dosarul „firului rosu” cu Moscova, in dosarele devalizarii Bancorex cu peste 3 miliarde de dolari – pierderi preluate la datoria publica.
De asemenea, a fost hartuit magistratul militar Dan Voinea pentru dosarele Revolutiei si Mineriadei din iunie 1990. Hartuirea magistratilor a fost indeplinita cu sarg de procurorul general de atunci Joita Tanase de adjunctul sau Alexandru Tuculeanu si de seful de sectie Ilie Piciorus , ultimii doi fosti procurori al Securitatii. Din cauza hartuirii, procurorul Nicu Pacuraru a facut infact si a murit.
Surse judiciare spun ca acum, din cauza atacurilor virulente ale liderilor PSD, exista riscul ca magistratii de la Curtea de Apel Pitesti, care vor judeca recursul la arestarea preventiva alui Constantin Nicolescu,sa cedeze presiunilor si sa decida eliberarea lui Nicolescu dupa modelul Gigi Becali, Dan Diaconescu sau Sorin Ovidiu Vantu.
Ponta si Nastase ii indeamna pe membrii PSD sa „iasa cand se va judeca recursul”
Pentru salvarea colegului de partid, mai multi lideri PSD i-au indemnat pe oameni sa picheteze sediul Curtii de Apel Pitesti cand se va judeca recursul impotriva arestarii preventive a lui Constantin Nicolescu. Ponta a lansat si o amenintare la adresa magistratilor in declaratii date presei.
Astfel, potrivit lui Ponta „(…)doamna judecator Neacsa raspunde cu ceva? Judecatorii care isi bat joc de vietile unor oameni obisnuiti sunt prea multi atata timp cat o fac din ordin politic si nu li se intampla nimic.
Lui Ponta i s-au alaturat mai multi lideri, intre care Adrian Nastase, Ion Iliescu, Nicolae Vacaroiu. Spre exemplu, Adrian Nastase a anuntat ca „Trebuie sa reactioneze politic in tara, si presedintii ceilalti de CJ, dar si primarii, si oamenii care stiu ce a insemnat Nicolescu trebuie sa iasa in momentul in care se va judeca recursul si sa spuna care este si punctul lor de vedere, nu numai aceasta mecanica politica pe care in momentul de fata, printr-o justitie controlata politic, Basescu o foloseste. Este un moment de rascruce, dupa parerea mea s-a umplut paharul si este nevoie de o reactie foarte dura”.
Adrian Nastase are exercitiul protestelor pentru apararea colegilor de partid. In urma cu circa 14 ani, Nastase a condus alaiul de 40 de lideri PDSR ( acum PSD) cu care a protestat in fata Parchetului General pentru protejarea colegului lor , fostul deputat Gabriel Bivolaru. Nastase are insa si un interes direct pentru discreditarea DNA : el a fost tanchetat in mai multe dosare pentru spalari de bani, dare si luare de mita si apoi trimis in judecata, dar judecarea este amanata de cativa ani.
Primul magistrat cazut prada furiei PSD a fost judecatoarea Ioana Neacsa, despre care liderii acestui partid au spus ca ar fi execuatat ordinul PDL de arestare a lui Nicolescu deoarece ar fi fost procuror DNA. Pentru clarificarea fisei profesionale a magistratului, Consiliul Superior al Magistraturii, sub semnatura presedintelui Horatiu Dumbrava ne-a transmis urmatorul comunicat de presa:
Consiliul Superior al Magistraturii – pentru a veni în întâmpinarea unor speculaţii, interpretări sau deformări bazate pe necunoaştere – ţine să facă câteva precizări privind evoluţia profesională a doamnei judecător Ioana-Mihaela Neacşa, aşa cum aceasta rezultă din evidenţele oficiale ale Consiliului:
• 01.10.1999-30.06.2000 – auditor la Institutul Naţional al Magistraturii
• 15.08.2000-07.05.2002 – judecător stagiar la Judecătoria Constanţa
• 07.05.2002 – numită judecător inamovibil la Judecătoria Medgidia, jud. Constanţa
• 01.09.2004 – promovată şi transferată la Tribunalul Argeş.
Potrivit Regulamentului de Ordine Interioară al Instanţelor Judecătoreşti, planificarea permanenţelor se aprobă prin Hotărâre a Colegiului de Conducere. În acest sens, doamna judecător Neacşa a efectuat, la data de 27.01.2011, serviciul de permanenţă, aşa cum rezultă din Hotărârea de Colegiu nr. 28 / 29.11.2010 a Tribunalului Argeş,
Tribunalul Argeş a comunicat că aprobarea planificării permanenţelor de către Colegiul de Conducere de la această instanţă se face în orizontul a câte două luni.
În demersul instituţional de apărare şi promovare a valorilor democratice şi constituţionale, Consiliul Superior al Magistraturii atrage atenţia că astfel de dezbateri publice bazate pe date şi informaţii eronate sunt de natură să afecteze un act de justiţie independent şi imparţial.