Reprezentantii CJ Suceava vor sa stabileasca impreuna cu reprezentantii Transgaz modalitati de perfectare a documentelor de preluare a retelelor de gaze naturale din judet, realizata in cadrul primei etape a proiectului "Suceava – Utilitati si mediu la standarde europene".
Compania Transgaz va trebui sa continue investitiile facute pana in prezent de Consiliul Judetean, cu un credit guvernamental, pentru magistralele de gaz de pe teritoriul judetului Suceava. Pe langa finalizarea unor portiuni din magistralele de gaz metan, trebuie sa fie desemnat si un operator de distributie a gazelor naturale, in lipsa caruia ar fi inutila investitia de zeci de milioane de euro de pana acum. Potrivit presedintelui CJ Suceava, Gavril Mirza, modul in care se va face transferul magistralelor de gaze naturale catre Transgaz urmeaza sa fie negociat, daca se va face un transfer cu plata sau doar transfer in administrare cu plata unei redevente.
Prin proiect s-au construit 67,5 kilometri de conducta magistrala din cei 148,45 kilometri de pe traseele Frasin – Campulung Moldovenesc – Vatra Dornei si Paltinoasa – Radauti, precum si 34 de kilometri de racorduri la conductele existente din totalul de 84 de kilometri. Transgaz va continua investitiile reprezentand conducte de inalta presiune pe cele doua trasee sus-amintite. O alta problema majora o va reprezenta desemnarea unui operator al distributiei gazelor naturale in judet, pentru ca in lipsa acestuia nici o localitate nu poate beneficia de gaze naturale. Sunt deja montate instalatii interne in mai multe localitati, dar locuitorii nu pot beneficia de gaze naturale pentru ca nu exista operator pentru acest serviciu. Pentru realizarea investitiilor CJ Suceava a obtinut un credit pe 25 de ani, cu garantii guvernamentale si perioada de gratie de cinci ani, in valoare de 86,3 milioane de euro, finantatorul fiind subsidiara de la Londra a Deutsche Bank.