23.5 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăSpecialMAE: Românii surprinşi de viscol în Ungaria, în siguranţă

MAE: Românii surprinşi de viscol în Ungaria, în siguranţă

Ultimii cetăţeni români au părăsit duminică dimineaţă adăposturile improvizate, continuându-şi călătoriile, potrivit informaţiilor obţinute de la Inspectoratul General al Poliţiei din Ungaria, anunţă Ministerul Afacerilor Externe.

Autorităţile ungare au emis în dimineaţa zilei de 17 martie 2013 o avertizare meteorologică cod galben de ploaie, ninsoare şi ploaie îngheţată pentru judeţele Komarom-Esztergom, Fejer, Pest, Nograd, Heves şi Borsod-Abauj-Zemplen, avertizare valabilă până luni, 18 martie 2013, la miezul nopţii.

Situaţia traficului în Ungaria s-a ameliorat parţial sâmbătă seara, însă existau în continuare drumuri blocate, iar zeci de mii de oameni erau privaţi de energie electrică, potrivit Mediafax.

Autostrada M1, care asigură o legătură majoră între Budapesta şi frontiera austriacă, a fost deschisă pentru rafic în ambele direcţii sâmbătă seara, dar porţiuni ale acesteia au fost reînchise imediat, relatează MTI.

Autostrada a fost închisă în urma unor ninsori puternice, joi şi vineri, care au blocat aproximativ 14.000 de persoane în circa 4.000 de vehicule. De asemenea, aproximativ 2.700 de camioane formau o coloană pe o distanţă de 45 de kilometri între Gyor şi Tatabanya, în vestul Ungariei, a anunţat într-o conferinţă Gyorgy Kossa, comandantul serviciilor de pompieri.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă