20.9 C
Bucharest
Thursday, 1 June 2023
HomeSpecialMAE le recomandă românilor din Thailanda să fie precauți, după multiplele explozii

MAE le recomandă românilor din Thailanda să fie precauți, după multiplele explozii

Cetățenii români din Thailanda sunt sfătuiți să se să manifeste precauţie pe timpul deplasărilor în zonele urbane, să evite locurile aglomerate, să deţină asupra lor copii ale actelor de identitate şi să manifeste bunăvoinţă în cooperarea cu forţele locale de securitate, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE), după ce joi si vineri, în mai multe orașe au avut loc expozii.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se deplasează sau tranzitează Regatul Thailandei că, în intervalul 11 – 12 august, mai multe bombe improvizate, de mici dimensiuni, au explodat în regiunea de sud a Thailandei, inclusiv în staţiunile turistice Hua Hin, Phuket, Khao Lak, Krabi şi Phang Nga.

De asemenea, au fost raportate incendii provocate, în conexiune cu aceste incidente de securitate, în Phang Nga, Krabi şi Nakhon Si Thammarat.

Potrivit MAE, nu este exclus ca şi alte incidente de securitate să aibă loc în intervalul următor. Armata şi poliţia thailandeză iau măsuri de restricţionare a liberei circulaţii, mai ales în zonele aglomerate, pentru a controla situaţia locală.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginii de Internetwww.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de a fi alertaţi, în cazul în care apar situaţii speciale, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

Citește și: FOTO + VIDEO. 11 explozii în Thailanda: Cel puțin patru persoane au murit. Zece oameni, inclusiv turiști străini, sunt răniți. Poliția: Nu este un atac terorist, este doar sabotaj local

Poliţia thailandeză afirmă că valul de atentate care au afectat joi şi vineri centrul şi sudul ţării, inclusiv celebrele staţiuni Phuket şi Hua Hin, şi soldate cu patru morţi şi zeci de răniţi, inclusiv turişti străini, nu au legătură cu terorismul islamic, relatează Associates Press, citat de News.ro.

Atacurile nu au fost revendicate deocamdată, iar un reprezentant al Poliţiei Regale thailandeze, colonelul Krisana Patanacharoen, a afirmat că este prea devreme pentru a spune clar cine se află în spate. „Suntem convinşi că nu au legătură cu terorismul”, a subliniat el.

Cel puţin patru persoane au fost ucise în explozia mai multor bombe joi seară şi vineri dimineaţă în Thailanda, în special în staţiunea balneară turistică Hua Hin, unde au avut loc două explozii, transmite AFP.

Cele mai citite

Guvernul aprobă astăzi OUG pentru mărirea salariilor profesorilor. Premierul cere încetarea grevei în Educație

Ședința de Guvern din data de 1 iunie 2023 are pe ordinea de zi și Ordonanța de Urgență care va reglementa mărirea salariilor profesorilor. UPDATE...

Ministerul Sănătății vrea mai multe locuri în specialitatea Medicină de familie

Ministerul Sănătății caută soluții pentru ca România să poată forma mai mulți medici în specialitatea Medicină de familie. În acest scop, Ministerul Sănătăţii a solicitat...

Negocierile s-au încheiat. Greva va continua

Guvernul a adopt, astăzi, majorările salariale pentru profesori. Asta, deși sindicaliștii au zis clar că refuză oferta și continuă greva în Educație. Școlile rămân...
Ultima oră
Pe aceeași temă