25 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăSpecialMAE comunica: soferii romani au parasit Irakul

MAE comunica: soferii romani au parasit Irakul

Cei opt cetateni romani care s-au aflat doua saptamani in nordul Irakului, la Zakho, au parasit teritoriul irakian, a anuntat ieri ministerul roman de Externe.
Sase dintre ei au trecut frontiera in Turcia, la 6 iunie, urmand sa soseasca in Romania, iar ceilalti doi au parasit Irakul pe o alta ruta, despartindu-se de grup la 4 iunie. Revenirea in tara a celor opt soferi blocati cu camioanele in localitatea irakiana Zakho, la frontiera cu Turcia, a fost posibila ca urmare a eforturilor depuse de ambasada romana din Bagdad pe langa autoritatile irakiene si pe langa reprezentantii militari ai Centrului de Operatiuni al Coalitiei. La intrarea in Turcia, a mai precizat comunicatul MAE, Ambasada Romaniei la Ankara a rezolvat formalitatile necesare eliberarii documentelor de calatorie pentru unul dintre cetatenii romani care nu mai detinea pasaport.
Romanii sunt sfatuiti ca in cazul in care din motive profesionale sunt constransi sa plece in Irak sa se informeze in prealabil asupra situatiei de securitate din zona, sa manifeste prudenta sporita, deplasarile in aceasta tara necesitand aranjamente de securitate personala.
Se reaminteste ca securitatea in Irak este precara, iar interventia Ambasadei Romaniei in zone din afara Bagdadului „este extrem de limitata din cauza riscurilor de securitate deosebit de mari”.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă