31.7 C
București
miercuri, 10 iulie 2024
AcasăSpecialMacron o felicită pe Merkel pentru victoria în alegeri: Continuăm cu hotărâre...

Macron o felicită pe Merkel pentru victoria în alegeri: Continuăm cu hotărâre cooperarea noastră esențială

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a anunțat, duminică noaptea, faptul că a sunat-o pe Angela Merkel, cancelarul german, pentru a o felicita pentru realegerea ei, transmite AFP citată de Agerpres.

"Am sunat-o pe Angela Merkel pentru a o felicita. Continuăm cu hotărâre cooperarea noastră esențială pentru Europa și țările noastre", a scris șeful statului francez, pe Twitter.


Oponenţii formaţiunii de extremă-dreapta Alternativă pentru Germania (AfD) au ieşit pe străzile mai multor oraşe din Germania, inclusiv la Berlin, pentru a protesta faţă de succesul AfD care a reuşit pentru prima dată în istorie să intre în Bundestag.

Conservatorii cancelarului Angela Merkel au câștigat alegerile legislativedesfășurate duminică în Germania, obținând conform sondajelor efectuate la ieșirea de la urne procente cuprinse între 32,5% și 33,5%, cu circa 12 procente în fața social-democraților care au înregistrat un record negativ (20-21%), în timp ce extrema-dreaptă devine a treia forță politică, fiind cotată în aceste sondaje cu circa 13% din voturi, relatează agențiile internaționale de presă.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă