25.8 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăSpecialMacron caută alături de Mahmoud Abbas pacea în Orientul Mijlociu

Macron caută alături de Mahmoud Abbas pacea în Orientul Mijlociu

Președintele francez Emmanuel Macron l-a întâmpinat miercuri (20 iulie) pe președintele Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas, la palatul prezidențial Elysee, cei doi ținându-se de mână și vorbind în timp ce intrau într-o sală de conferințe pentru un briefing de presă.

Abbas și Macron au stabilit să aibă o întâlnire individuală pentru a discuta despre securitatea în Orientul Mijlociu, unde violența și tensiunile au izbucnit din nou recent.

Macron și Abbas au ajuns la un briefing de presă discutând despre eforturile pentru a restabili pacea și a găsi o soluție justă

Abbas a spus că se bazează pe Macron pentru a face eforturi pentru a restabili pacea și a găsi o soluție justă pentru conflictul vechi de decenii.

Autoritatea Palestiniană, care exercită o autonomie limitată în anumite părți din Cisiordania, a primit un impuls luna trecută, când Uniunea Europeană a fost de acord să restabilească finanțarea înghețată după o dispută privind manualele școlare.

Ambasadorul SUA la ONU spune că moartea unei jurnaliste în Cisiordania este „înfiorătoare”

Ambasadorul SUA la Națiunile Unite(ONU), Linda Thomas-Greenfield, a descris moartea jurnalistei americane și palestiniene Shireen Abu Akleh drept „cu adevărat înfiorătoare”.

Reporterul Al Jazeera a fost împușcat mortal în timpul unui raid israelian în Cisiordania ocupată, miercuri (11 mai), palestinienii și postul de știri acuzând Israelul că a ucis-o și pe ea, deși liderul Israelului spune că probabil ea a fost lovită de focul palestinian.

Abu Akleh, în vârstă de 51 de ani, palestiniană și americană, purta o vestă de presă care a marcat-o în mod clar ca jurnalistă în timp ce transmitea din orașul Jenin, a declarat postul din Qatar.

Ambasadorul SUA la ONU afirmă că moartea unei jurnaliste este înfiorătoare, mai ales că ea era o veterană a postului de știri Al Jazeera
Ea a acoperit cea mai recentă operațiune de arestare lansată de armata israeliană, pe fondul atacurilor mortale arabe din Israel. Moartea unui reporter proeminent și veteran al canalului popular de știri pare să pună mai mult gaz pe focul unui conflict în creștere.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă