13.9 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialLupta pentru promovare, în linie dreaptă

Lupta pentru promovare, în linie dreaptă

Dobrogenii mai au trei examene până la obţinerea unui post de „titular” în eşalonul de elită al fotbalului românesc.

 

Mai sunt de jucat doar trei etape în Liga a II-a la fotbal. Miercuri seara s-a jucat o rundă intermediară, la capătul căreia rezultatele au cam complicat lupta pentru accederea în Liga I. Viitorul a reuşit să facă scorul etapei cu Astra II Giurgiu şi astfel şi-a păstrat poziţia fruntaşă în ierarhia competiţiei. Constănţenii pregătiţi de Cătălin Anghel vor avea însă o partidă foarte grea sâmbătă, când vor primi vizita celor de la FC Botoşani. Moldovenii au plecat victorioşi din ultimele două vizite la Constanţa. Ei au reuşit să se impună în meciurile cu Săgeata şi Farul. Pentru a nu avea emoţii în privinţa retrogradării, Viitorul trebuie neapărat să obţină cele trei puncte în meciul din runda cu numărul 28.

Cel mai interesant meci al etapei va avea însă loc la Iaşi. CSMS din localitate, locul secund în clasament, primeşte vizita celor de la Săgeata Năvodari, o altă echipă aspirantă la un loc în Liga I. Dacă Săgeata pierde partida, nu mai are nici un fel de şanse la promovare, în schimb, dacă va câştiga, acestea cresc simţitor.

De un eventual succes al năvodărenilor pot beneficia şi cei de la Delta Tulcea. Jucătorii antrenaţi de Constantin Gache pot remedia în acest mod pasul greşit făcut miercuri, când, nu au reuşit decât un rezultat de egalitate pe terenul codaşei Dinamo II.

Calculele sunt destul de simple. Clasamentul la vârf arată în felul următor: 1. Viitorul Constanţa 54 puncte, 2. CSMS Iaşi 52p, 3. Delta Tulcea 50p, 4. Săgeata Năvodari 49p. În aceste condiţii, echipa care va acumula cele mai multe puncte în cele trei etape rămase de jucat va promova. Săgeata Năvodari este pe locul patru, dar are de jucat cu primele două clasate, astfel că poate micşora marja existentă şi chiar poate ajunge pe una din primele două poziţii, acestea fiind singurele care asigură promovarea.  

Meciuri de palmares pentru Farul şi Callatis

Două echipe constănţene nu mai au nici un fel de griji în privinţa finalului de sezon. Nici nu sunt ameninţate de retrogradare şi nici nu mai pot spera la un loc pe podium. Este vorba de Callatis Mangalia şi FC Farul. Cele două joacă în runda cu numărul 28 cu Dunărea Galaţi şi res­pectiv, FC Snagov. Echipa din sudul litoralului va evolua în faţa propriilor suporteri, iar marinarii vor juca în deplasare. Cu excepţia meciului de la Mangalia care se dispută duminică la ora 11.00, toate celelalte meciuri menţionate se joacă sâmbătă, de la ora 11.00.

5 este marja în care se află primele patru clasate în seria I a Ligii a II-a.

Cele mai citite

Soarele, partener de afaceri: A demarat Programul Casa Verde Panouri Fotovoltaice

Administraţia Fondului pentru Mediu lansează sesiunea de înscriere cu un buget record de aproximativ două miliarde de lei. Fondurile alocate primei etape a programului, pentru...

Ciclonul Ashley: Sunt așteptate precipitații de până la 80l/metru pătrat. Sfaturi pentru populație

Ciclonul mediteraneean Ashley va aduce ploi abundente și vijelii în toată țara până luni, au transmis meteorologii ANM. Se estimează că în anumite zone...

Nicolae Ciucă le-a transmis liderilor liberali din teritoriu să formeze majorități de dreapta

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, le-a transmis liderilor din teritoriu să caute să facă alianțe și majorități cu partidele de dreapta, potrivit unor stenograme de...
Ultima oră
Pe aceeași temă