32.2 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăSpecialLungul drum către o fereastră de calitate

Lungul drum către o fereastră de calitate

55% din ferestrele din Germania sunt din PVC, 20% din aluminiu, 18% din lemn şi 7% din lemn şi aluminiu. Iar în ţara noastră procentul celor din PVC este şi mai mare, şi anume 70%. Nu este de mirare accentul pus pe tehnologia de producere a PVC-ului, pe care cei de la VEKA o stăpânesc pe deplin.

Calitate, siguranţă, durabilitate. Este sloganul VEKA şi, fără îndoială, se referă la ferestre iar un sistem potrivit de profile PVC poate transforma prin formă, culoare şi funcţionalitate, o casă simplă într-o locuinţă confortabilă. Puţini ştiu însă că o bună parte din lungul drum pentru obţinerea acestor caracteristici se desfăşoară în procesul de fabricaţie al materialului de bază, începe şi se continuă cu nenumărate soluţii tehnologice şi teste care necesită a fi parcurse şi se continuă cu rezolvarea problemelor de montaj al ferestrelor. Iar toate acestea poţi să le înţelegi cu adevărat numai la faţa locului, la fabrica din Senderhorst.

Acasă la Veka

Povestea VEKA a început în 1969 cu 8 angajaţi, cu producţie de rulouri şi profile de cons­trucţii, ca o afacere de familie. În prezent, ca soluţii tehnice, VEKA oferă sisteme din PVC destinate producţiei de ferestre, uşi, rulouri şi obloane, precum şi plăci din PVC, fiind lider de piaţă în ceea ce priveşte timpii de livrare a profilelor laminate. Dimensiunea internaţională actuală a companiei se poate exprima prin vânzări totale de 736 mil. euro, tonaje totale de circa 254.000 t, 384 linii de extrudare, 3.700 de angajaţi în 14 centre de producţie. La sediul central de la Senderhorst se realizează o producţie medie zilnică de 300 t profile extrudate, funcţionând 94 linii de extrudare, 20 linii de laminare, toate acestea fiind asigurate de 300 de angajaţi în 3 schimburi în condiţiile ordinei, disciplinei şi stricteţii specific germane. În fiecare zi ies pe poarta fabricii 25 camioane a 25 t de produse.Laboratoarele de testare şi management al calităţii realizează în permanenţă teste la culoare, strălucire, precum şi privind comportamentul la încălzire accelerată şi răcire. Este de remarcat că toate măsurătorile, realizate pe o serie întreagă de parametri, sunt efectuate automat, cu roboţi. Este vorba de rezistenţa la impact, durabilitatea la frig (testul bilei care cade), rezistenţa la frecare (profile laminate) şi la colţuri, geometria de profil, precum şi geometria şi funcţionalitatea pereţilor exteriori. Toate acestea îşi vor pune într-un final pecetea pe produsul final, care este o fereastră de calitate.Iar calitatea VEKA se traduce prin gama variată de culori disponibile într-un timp foarte scurt, consultanţă tehnică şi suport, strategie clară şi demonstraţii de reciclare, profile conforme cu standardele RAL şi normativele europene.

„Partenerii noştri pot avea relaţii cu alte ţări, ferestre produse în România cu profile PVC de la VEKA pot fi vândute în Franţa, de exemplu. Pe de altă parte, se ştie că una dintre problemele la ferestre este montajul iar în acest scop, noi asigurăm şcolarizare şi suport la faţa locului”, ne spune în frumoasa sală de primire a companiei Robert Post, director general VEKA România SRL.

Diversitate de sisteme

Portofoliul VEKA include 4 sisteme diferite cu adâncimea de 70 mm, acestea având design diferit, dar fiind intercompatibile: SOFTLINE 70 AD, SOFTLINE 70 MD, TOPLINE şi SWINGLINE. „În plus avem SOFTLINE 82 – noua soluţie VEKA pregătită pentru anul viitor, precum şi ALPHALINE 90 – sistemul VEKA de 90 mm adâncime, creat pentru a oferi o foarte bună eficienţă energetic. Oferim soluţii diferite pentru pieţele de export, cu caracteristici aparte, design de sistem optim, perfect adaptate la cerinţele naţionale particulare sau stilurilor arhitecturale aparte”, ne prezintă Jürgen Herbe, director de marketing VEKA AG. De altfel, sistemele de profil nu sunt singurele soluţii oferite de VEKA, existând de asemenea soluţii individuale pentru uşi rezidenţiale sau secundare, uşi culisante în plan paralel sau cu ridicare, obloane, rulouri, precum şi peste 1.100 de soluţii adiţionale pentru extensii, cuplaje, glafuri, ghidaje, sprosuri.

Producătorilor de ferestre le sunt oferite alegeri inegalabile: 5 folieri imitaţie de lemn şi 4 folieri colorate, în stoc permanent, disponibile în 3-5 zile lucrătoare. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă