32.6 C
București
sâmbătă, 13 iulie 2024
AcasăSpecialLudovic Orban declara ca obstacolul in negocierile PNL-PD-L este Traian Basescu

Ludovic Orban declara ca obstacolul in negocierile PNL-PD-L este Traian Basescu

Ludovic Orban a declarat joi seara la Realitatea Tv ca principalul obstacol in negocierea dintre PNL si PD-L este presedintele Traian Basescu.

 

"Daca domnul Basescu accepta sa nu mai candideze pentru un nou mandat, s-ar putea sa negociem si cu PD-L. Pe de alta parte, nici negocierile cu PSD nu stau mai usor, pentru ca exista o istorie de 18 ani intre PNL si PSD peste care nu se poate trece. Lupta impotriva abuzurilor lui Basescu a apropiat insa PSD de PNL", a declarat Orban.

 

"Este foarte greu de anticipat cum se va forma Guvernul pentru ca aici intervine amanuntul ca Basescu este in stare sa dea mandatul de formare a Guvernului chiar si lui Gigi Becali, numai sa nu incredinteze mandatul de premier unui premier cu un Guvern cu o majoritate stabila. Problema esentiala care va trebui depasita este cea a unui program de guvernare", a mai precizat Ludovic Orban.

Orban a subliniat faptul ca PSD i-a facut un enorm serviciu lui Oprescu, dandu-i practic mandatul de primar in mana. "Toate cercetarile sociologice aratau ca daca Oprescu ar fi fost candidat PSD cel mai probabil ar fi pierdut in turul doi", a precizat Orban.

In legatura cu cererea lui Tariceanu de a-si da demisia, Orban a declarat ca are incredere ca PNL va gasi cele mai bune solutii pentru ca sa depaseasca acest impas, astfel incat ca PNL sa iasa intarit si sa abordeze alegerile parlamentare cu o sansa suplimentara pentru a castiga.

Acum cateva zile Tariceanu i-a cerut sa demisioneze de la conducerea PNL Bucuresti. Mai mult, presedintele liberalilor l-a amenintat ca-l va inlatura din Guvern daca nu renunta la sefia organizatiei.

Ludovic Orban a declarat ca Tariceanu ar putea sa il forteze sa candideze la presedintia PNL. "Toate actiunile mele politice au fost indreptate catre intarirea PNL pentru ca partidul sa aiba cel mai bun scor la alegerile parlmentare. Candidatura mea la presedintia PNL este doar o solutie extrema, ca aparare. Este departe de mine gandul, eu ma gandesc acum ca PNL sa gaseasca cel mai bun program de guvernare ca sa convingem alegatorii", a mai spus Orban.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă