6.2 C
Bucharest
Tuesday, 28 November 2023
HomeSpecialLovirea poliţiştilor se va pedepsi cu închisoarea

Lovirea poliţiştilor se va pedepsi cu închisoarea

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, o ordonanţă care prevede modificarea Codului penal astfel încât infracţiunea de ultraj asupra poliţiştilor, adică lovirea sau orice acte de violenţă împotriva acestora, să fie pedepsite cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani, eliminându-se alternativa privind pedeapsa cu amenda, informează Hotnews.

Camera Deputaţilor este forul decizional în această privinţă.

Deputatul Lucian Bode a precizat, în plen, după vot, că prevederea în cauză va duce la descurajarea acestor infracţiuni, iar procurorii nu vor mai avea motiv să propună pedeapsa cu amenda.

De asemenea, ordonanţa are în vedere majorarea cu jumătate a pedepselor pentru infracţiunile care sunt săvârşite asupra judecătorilor, procurorilor, organelor de cercetare penală, executor judecătoresc, jandarmi, politişti şi militari.

Insulta, înjurăturile sai gesturile obscene manifestate la adresa acestor categorii profesionale va fi pedepsită cu închisoarea de la 3 luni la un an.

Cele mai citite

Topul municipiilor care dau cei mai mulți bani pe luminițele de Crăciun

Tot mai multe orașe au început pregătirile pentru sărbători. În ciuda restricțiilor cu cheltuielile impuse de Guvern, unii primari nu fac rabat de...

Vrei să devii trainer în domeniul în care ești specialist? Înscrie-te la cursul Aprendis

Pentru foarte mulți profesioniști într-un domeniu, trainerul reprezintă principala influență; omul care îi șlefuiește și îi pregătește să facă față tuturor provocărilor profesionale la...

Cel mai important obiectiv de infrastructură rutieră din Capitală se apropie de final. Pasajul Europa Unită din Sectorul 4 devine un ”bulevard” verde!

Se numără zilele până când vom circula pe cel mai nou pasaj rutier suprateran din Capitală. Cu o lungime de aproximativ 700 de metri,...
Ultima oră
Pe aceeași temă