37.8 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăSpecialLondonezii vor sa trimită persoanele fără adăpost în ţările de origine

Londonezii vor sa trimită persoanele fără adăpost în ţările de origine

Un sfert dintre persoanele fără adăpost din Londra provin din ţări membre UE, majoritate din foste state comuniste, precum România, Polonia şi Slovacia, arată un raport al organizaţiei caritabile Broadway, potrivit NewsIn.

Majoritatea au venit în Marea Britanie sperând să îşi găsească un loc de muncă, dar au fost dezamăgiţi când a lovit criza economică, conform raportului.

În ultimii trei ani, până la 1.000 de persoane fără adăpost au fost trimise în ţările lor de origine, cu avioane plătite de contribuabilii britanici, afirmă formaţiunea de extremă-dreapta UKIP, pe site.

„Dacă un sfert dintre persoanele fără adăpost din Londra nu sunt cetăţeni britanici, trebuie să acceptăm că nu au contribuit cu nimic la societate şi să îi trimitem acasă. Iar unele ţări UE oferă în prezent ajutor pentru cetăţenii lor fără adăpost”, a spus purtătorul de cuvânt al UKIP pe probleme de imigraţie.

„Dacă aceste persoane nu au plătit taxe şi nu se califică pentru ajutoare oficiale, atunci, din păcate, contribuabilii britanici trebuie să le plătească biletele de avion. Acest lucru este păcat, dar este mai bine decât ca acei oameni să se strângă pe străzi”, a adăugat el.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă