1.8 C
Bucharest
Tuesday, 5 December 2023
HomeSpecialLiviu Făcăleaţă a fost eliberat din arest

Liviu Făcăleaţă a fost eliberat din arest

Curtea de Apel PIteşti a decis, vineri, să-l pună în libertate pe fostul director al hypermarketului PIC, Liviu Făcăleaţă, arestat preventiv pentru complicitate la luare de mită în dosarul în care cercetaţi şi arbitrii Ionică Serea şi Marius Martiş, informează NewsIn.

Decizia este definitivă şi va fi pusă în aplicare imediat. Magistraţii Curţii de Apel Piteşti au decis să admită recursul avocaţilor lui Liviu Făcăleaţă faţă de măsura de respingere a cererii de eliberare sub control judiciar dispusă de Tribunalul Argeş.

Tribunalul Argeş a respins, miercuri, cererea de eliberare sub control judiciar formulată de avocaţii fostului director al hypermarketului PIC, Liviu Făcăleaţă, arestat preventiv pentru complicitate la luare de mită în dosarul în care cercetaţi şi arbitrii Ionică Serea şi Marius Martiş.

“În baza dispoziţiilor art. 160/8a alin. 6 Cod procedură penală respinge ca neîntemeiată cererea de liberarea provizorie sub control judiciar formulată de inculpatul Făcăleaţă Liviu Ilie. În baza dispoziţiilor art. 192 Cod procedură penală obligă petentul – inculpat la 20 de lei cheltuieli judiciare către stat. Cu recurs în 24 de ore de la pronunţare. Pronunţată în şedinţa publică de la 19 Mai 2010”, se arată în încheierea de şedinţă a Tribunalului Argeş.

Finanţatorul echipei FC Argeş, Cornel Penescu, directorul magazinului PIC, Liviu Făcăleaţă, dar şi arbitrii Ionică Serea şi Marius Martiş au fost trimişi în judecată vineri, 21 mai, de procurorii DNA din Piteşti, în stare de arest preventiv, în dosarul corupţiei din fotbal.

Tribunalul Argeş a emis pe data de 11 mai mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele finanţatorului FC Argeş, Cornel Penescu, şi al directorului magazinului PIC, Liviu Făcăleaţă, pentru infracţiunile de dare de mită în formă continuată şi, respectiv, complicitate la luare de mită.
Omul de afaceri Cornel Penescu şi fostul director al PIC, Liviu Făcăleaţă, omul său de încredere, au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă pe data de 10 mai, de către procurorii DNA Piteşti, în dosarul în care sunt cercetaţi arbitrii Ionică Serea şi Marius Martiş, arestaţi preventiv în ultima zi a lunii aprilie, pentru fapte de corupţie.

“La data de 18 martie 2009, inculpatul Penescu Gheorghe Cornel, în calitate de acţionar majoritar al FOTBAL CLUB ARGEŞ Piteşti, a oferit şi dat efectiv sub formă de mită suma de 21.000 USD arbitrului de fotbal Serea Ionică, delegat să arbitreze meciul dintre echipele FC ARGEŞ PITEŞTI şi FC STEAUA BUCUREŞTI programat în data de 20 martie 2009. Banii au fost remişi înainte de disputarea meciului de fotbal respectiv, prin intermediul inculpaţilor Făcăleaţă Liviu Ilie şi Martiş Marius Marian, pentru ca echipa FOTBAL CLUB ARGEŞ PITEŞTI să obţină un rezultat favorabil în meciul pe care urma să-l dispute şi pentru ca jucători din cadrul echipei gazdă să nu primească sancţiuni disciplinare (cartonaş galben sau cartonaş roşu) şi să fie aplicate astfel de sancţiuni fotbaliştilor din echipa adversă”, se arată în ordonanţă de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurorii DNA.

Ionică Serea este cercetat pentru luare de mită, iar Marius Martiş pentru complicitate la infracţiunea de luare de mită. “Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Piteşti efectuează cercetări penale faţă de inculpaţii: Serea Ionică, fost arbitru de fotbal în cadrul Federaţiei Române de Fotbal (F.R.F), în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită şi Martiş Marius Marian, arbitru de fotbal în cadrul Federaţiei Române de Fotbal, în sarcina căruia s-a reţinut complicitate la infracţiunea de luare de mită”, se arată într-un comunicat al DNA Piteşti.

Cele mai citite

Nu va fi niciun vot pe tema intrării în Schengen, la actualul Consiliu JAI

Consiliul JAI care se desfășoară în perioada 4 - 5 decembrie 2023 nu are pe ordinea de zi nicio discuție privind o nouă extindere...

Ciolacu, estimare optimistă privind ridicarea vizelor de SUA pentru români

Premierul Marcel Ciolacu estimează că țara noastră va intra anul viitor în programul Visa Waiver, prin care românii nu vor mai avea nevoie de...

Ciucă vrea ca liberalii să rămână în Guvern pentru a nu provoca o criză

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat luni că liberalii vor rămâne în Guvern, deoarece nu-şi permit să provoace o criză, în condiţiile în care,...
Ultima oră
Pe aceeași temă