7.4 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialSimona Halep se impune în THRILLER-UL cu Lisicki, scor 6-7, 7-5, 6-2....

Simona Halep se impune în THRILLER-UL cu Lisicki, scor 6-7, 7-5, 6-2. Adversară de COȘMAR în sferturile US Open

Simona Halep, cap de serie 2, s-a calificat în sferturile US Open, după ce a eliminat-o pe Sabine Lisicki, a 24-a favorită, cu scorul de 6-7 (6/8), 7-5, 6-2. Pentru româncă aceasta este cea mai mare performanță în grand slam-ul american.

În sferturi, Halep va da piept cu Victoria Azarenka, favorita numărul 20, care a trecut, în optimi, de Varvara Lepchenko (46 WTA), scor 6-3, 6-4.

Simona a avut nevoie de 2 ore și 38 de minute pentru a trece de Lisicki, după un meci în care revenirile au făcut deliciul publicului. Pentru românca accederea în sferturi este performanța carierei la US Open. Anterior ea a mai disputat doar o optime, în 2013.

Citește și US Open: Prima reacție a Simonei Halep, după eliminarea Sabinei Lisicki. Ce a îngrijorat-o cel mai mult!

—-

LIVE TEXT Halep – Lisicki: 6-7 (6/8), 7-5, 6-2

6-2: Break, MECI, Halep.

5-2: Game, Halep. Simona are un joc foarte solid și este foarte încrezătoare în aceste momente. Românca este la un break distanță de sfeturile US Open, unde o va întâlni pe Azarenka.

4-2: Break, Halep. Puncta mare câștigat de Simona Halep. Românca a jucat incredibil ultimul punct al acestui game, după un lung schimb de mingi ea trimițând un slice în diagonală.

3-2: Game, Halep.

2-2: Game, Lisicki. Nemțoaica este o maestră a revenirilor, foarte multe puncte fiind întoarse de ea în acest meci. Nu întâmplător, în partida precedentă, cu Strykova ea a revenit în setul decisiv de la scorul de 2-5.

2-1: Game, Halep. Setul decisiv începe cu puncte pe serviciu, cu ambele jucătoare riscând mai puțin și cu un tenis mult mai precaut.

1-1: Game, Lisicki.

1-0: Game, Halep. Simona cedează un singur punct de această dată pe propriul serviciu, reușind totodată și primul său as din acest meci.

Se reia jocul, cu Simona la serviciu.

Se anunță o pauză de 10 minute înaintea setului al treilea, căldura fiind foarte mare la această oră. Halep părea să se resimtă în ultimul game al setului, după o cursă infernală la una dintre mingi.

7-5: Break, SET, Halep.

6-5: Game, Halep.

5-5: Game, Lisicki. Nemțoaica restabilește egalitatea. Probleme mari pentru Simona, după ce a condus în acest set. Coșmarul din primul set pare să se repete, iar runda a doua are șanse mari să se încheie la fel de strâns.

5-4: Rebreak, Lisicki. Nemțoaica reușește să se apropie la un singur game distanță, după ce a fost condusă cu 4-2. Finalul de set se anunță din nou foarte strâns.

5-3: Break, Halep. Setul secund continuă cu break-uri. Românca va servi pentru câștigarea setului al doilea.

Statisticile arată 6-6 în dreptul duble greșelilor.

4-3: Rebreak, Lisicki.

4-2: Break, Halep. Simona preia controlul și jocul său începe să arate mai solid.

3-2: Game, Halep. Simona întrerupe seria de 4 break-uri consecutive din acest al doilea set.

2-2: Rebreak, Halep.

1-2: Break, Lisicki. Setul al doilea este unul al break-urilor, însă nemțoaica a fost lăsat prea ușor să facă puncte pe serviciul Simonei.

1-1: Rebreak, Halep.

0-1: Break, Lisicki. 

Setul al doilea începe cu Halep la serviciu.

După o oră și 3 minute s-a încheiat abia primul set. Totuși lupta din prima parte a meciului, pierdută de româncă, s-ar putea să afecteze mult jocul Simonei în setul al doilea. 

Tiebreak: Punct superb, disputat de cele două în timpul tiebreak-ului, din păcate câștigat de adversară.

6-6: Game, Halep. Românca a fost nevoită să revină și în acest ultim game, pentru a trimite meciul la tiebreak.

Statisticile arată 25-17 în dreptul greșelilor neforțate, cele mai multe pentru nemțoaică. Este un număr mare pentru acest nivel, care însă arată presiunea uriașă pusă pe umerii celor două jucătoare.

5-6: Game, Lisicki. Spectacol total la US Open, cu reveniri de ambele părți. Românca va trebui să-și câștige serviciul pentru a rămâne în set.

5-5: Rebreak, Lisicki. Game spectaculos, cu lovituri diferite, cu joc bun atât la fileu cât și pe linia de fund a terenului. Cele două fac spectacol, însă emoțiile încep din nou pentru româncă după ce a ratat închiderea setului.

5-4: Break, Halep. Simona preia pentru prima dată conducerea și în plus va avea și serviciu pentru a închide primul set. Românca a ajuns, de la a fi dominată, să preia inițiativa. Revenire spectaculoasă pentru Simona, care pare să fi depășit presiunea și emoțiile de la începutul partidei. Este un meci important pentru ambele jucătoare, iar aceste tensiuni se regăsesc în jocul lor.

4-4: Game, Halep. Fără să mai comită duble greșeli, Simona reușește să-și facă serviciul și să o egaleze pe nemțoaică.

3-4: Rebreak, Halep. Simona face un break neașteptat. Ea a câștigat puncte pe contre-pied. Ar trebui să folosească mai des această lovitură, deoarece Lisicki pare să fie ușor de surprins pe pasul greșit.

2-4: Break, Lisicki. Probleme mari pentru Simona în primul set. Românca este dominată clar de adversara sa. Simona are probleme în ce privește mingile scurte, foarte precise, ale nemțoaicei. Lipsa preciziei și faptul că pare să nu simtă foarte bine mingile sunt două mari probleme regăsite în jocul Simonei în această primă parte a meciului. Halep ar trebui să mizeze mai mult pe contre-pied, deoarece această lovitură îi aduce multe puncte în această seară.

2-3: Game, Lisicki.

Cele două fac spectacol, după ce au un schimb de mingi scurte la centrul terenului. Halep a alergat apoi pentru a prinde o minge lobată, dar a trimis-o în out.

2-2: Game, Halep. Românca are parte de un nou game strâns pe propriul serviciu, dar reușește să aducă egalarea.

Lisicki este una dintre cele mai bune jucătoare din Germania, cu toate că originile sale sunt poloneze, motiv pentru care și numele său se pronunță diferit. Statisticile arată 4-1 în dreptul greșelilor duble, cele mai multe pentru Halep.

1-2: Rebreak, Halep. Simona face un break fulgerător și reduce din diferență.

0-2: Break, Lisicki. Românca a comis nu mai puțin de 3 duble greșeli la primul său serviciu, cu toate că returul său pare să arate ceva mai bine decât al adversarei.

0-1: Game, Lisicki. Nemțoaica reușește să-și facă serviciul, unul la un nivel foarte ridicat.

Ora 20.37: START DE MECI. Lisicki are primul serviciu.

Update 20.35: Halep și-a aflat deja viitoarea adversară, dacă o va elimina pe Lisicki ea urmând să o întâlnească pe Victoria Azarenka (cap de serie 20).

Update 20.30: A început încălzirea. În câteva minute va debuta optimea dintre Halep și Lisicki.

Update 20.17: S-a încheiat meciul anterior, iar Florin Mergea a obținut calificarea în sferturile de finală. În scurt timp pe teren vor intra Simona Halep și Sabine Lisicki, după care vor efectua încălzirea, iar în jurul orei 20.30 ar trebui să debuteze partida.

Update 20.00: Meciul anterior încă nu s-a încheiat, astfel că partida Simonei este întârziată în continuare. Perechea Mergea/Bopanna are 4-2 în setul decisiv.

Update 19.30: Meciul va suferi întârzieri. Partida anterioară, în care Florin Mergea evoluează la dublu încă nu s-a încheiat. Perechea Mergea/Bopanna este condusă de Nestor/Vasselin cu scorul de 7-6(7/4), 3-5. Partida ar putea merge în setul al treilea.

—-

Simona Halep, a doua favorită, o întâlnește, luni, pe nemțoaica Sabine Lisicki, cap de serie 24, prima adversară din top 30 care îi iese în cale la acest turneu. O calificare în sferturi ar fi cel mai bun rezultat din carieră, obținut de româncă la Grand Slam-ul american.

Simona Halep și Sabine Lisicki se vor duela pe a doua arenă a turneului, la începutul sesiunii de zi. Partida este a doua de pe acest teren și a fost programată de la ora locală 12.30 (ora 19.30, România). Înaintea Simonei, va evolua tot un român, Florin Mergea, care va lupta, alături de Rohan Bopanna pentru calificarea în sferturi, la dublu. Meciul lui Mergea va debuta la ora locală 11.00 (18.00, România).

Citește și Avancronica meciului Simonei Halep din optimi. Începe adevăratul TEST

Halep și Lisicki se vor duela pentru a cincea oară în carieră. Halep conduce cu scorul de 3-1 în întâlnirile anterioare.

Rezultate directe Halep – Lisicki:

Stanford (2011): 6-1, 6-2 pentru Lisicki
Miami (2013): 6-2,3-6, 7-5 pentru Halep
Madrid (2014): 5-7, 6-3, 6-2 pentru Halep
Wimbledon (2014): 6-4, 6-0 pentru Halep.

Halep și-a egalat cea mai bună performanță la US Open, după ce s-a mai calificat o singură dată în optimi, în 2013.

Citește și ȘOC la US Open: Jucătoare de TOP, retrasă din toate probele, după o comoție cerebrală! Cum s-a accidentat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...
Ultima oră
Pe aceeași temă