8.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialSimona Halep, ELIMINATĂ de la Turneul Campioanelor! Pierde în două seturi cu...

Simona Halep, ELIMINATĂ de la Turneul Campioanelor! Pierde în două seturi cu Radwanska

Simona Halep, principala favorită, a fost eliminată de la Turneul Campioanelor, după ce a fost învinsă în două seturi de Agnieszka Radwanska, cap de serie 5, cu scorul de 7-6(7/5), 6-1.

Simona Halep a încheiat într-un mod dramatic anul 2015, cu “K.O.” în fața polonezei Agnieszka Radwanska. Singurul scenariu, cel mai negru, prin care românca putea fi eliminată automat, în urma acestui meci, s-a adeverit. Astfel victoria în două seturi o menține în lupta pentru semifinale pe Agnieszka Radwanska. Poloneza așteaptă însă rezultatul meciului dintre Șarapova și Pennetta, având nevoie de o victorie în două seturi a rusoaicei.

Citește și Reacția Simonei Halep, după eliminare: “Sunt mulțumită de 2015. Voi reveni mai puternică”

Prima jucătoare calificată în semifinale, la Singapore, este Maria Șarapova, cap de serie 3. Rusoica ar putea încheia grupa pe primul loc dacă va reuși a treia victorie, în fața Flaviei Pennetta.

Citește și Turneul Campioanelor: Halep, eliminată în Grupa Roșie. Vezi clasamentul GRUPELOR

LIVE TEXT Halep – Radwanska: 6-7 (5/7), 1-6

1-6: Break, MECI, Radwanska.

1-5: Game, Radwanska. Poloneza defilează, iar românca va servi pentru a rămâne în meci.

1-4: Break, Radwanska. Simona nu găsește răspunsul la jocul fantastic al Radwanskăi.

1-3: Game, Radwanska.

1-2: Break, Radwanska. Poloneza face un break timpuriu, iar Halep este căzută în acest moment. Jocul româncei nu mai are aceeași intensitate, iar Radwanska profită de acest lucru.

Ora 10.43: Setul al doilea începe strâns, iar românca a avut probleme la serviciu. Este clar că poloneza și-a ridicat mult nivelul după revenirea incredibilă de la tiebreak. Radwanska are o șansă bună la calificare dacă o bate pe Halep în două seturi. Ea va mai avea nevoie doar ca Șarapova să o învingă tot în două seturi pe Pennetta. În aceste condiții este cu atât mai dramatică pierderea primului set de către Halep, deoarece românca ar putea rata inclusiv a doua rundă a meciului.

1-1: Game, Radwanska.

1-0: Game, Halep. Românca începe cu punct setul al doilea, după ce a salvat o minge de break.

Ora 10.35: Dramă la Singapore! Românca este copleșită de o Radwanska dezlănțuită pe finalul tiebreak-ului. Halep a avut 5-1 în tiebreak, iar poloneza a întors scorul cu lovituri de-a dreptul uluitoare, care amintesc de vremurile lui Becker. 

Șarapova este prima jucătoare calificată în semifinale! Românca trebuie ca măcar să o bată pe Radwanska pentru a avea șanse mai mari la locul 2 în grupă. Chiar și așa ar trebui ca Pennetta să nu o bată în două seturi pe rusoaică.

6-7: SET, Radwanska.

6-6: Game, Halep. Românca supraviețuiește și de această dată, iar setul se va decide la tiebreak.

5-6: Game, Radwanska.

Ora 10.15: S-a încheiat fix o oră de joc. Egalitate la scor: 5-5/40-40, pe serviciul polonezei. Primul set continuă foarte strâns și pe final. Radwanska a salvat până acum nu mai puțin de 7 mingi de break, în tot setul.

5-5: Game, Halep. Românca salvează două mingi de set, game fantastic la Singapore!

4-5: Game, Radwanska. Cel mai lung game al meciului, poate decisiv pentru primul set, a durat circa 11 minute. Românca a fost aproape de break, însă poloneza a menținut un nivel foarte ridicat.

4-4: Game, Halep. Românca reușește să restabilească egalitatea. Halep face schimbul spre reverul, mai slab, al polonezei, iar acest lucru i-a adus cel puțin două puncte clare în acest game.

Ora 09.47: Românca a avut startul de meci, iar Radwanska a revenit la jumătatea acestui set. Halep trebuie să revină, pentru că dacă pierde un singur set în fața polonezei atunci calificarea sa va depinde și de meciul Șarapova – Pennetta.

3-4: Game, Radwanska. Poloneza trece pentru prima dată la conducere în acest meci.

3-3: Rebreak, Radwanska. Poloneza și-a luat prea ușor un avantaj de două puncte în acest game, iar Simona nu a mai putut reveni. Românca pare să nu fie cea mai norocoasă azi, mai ales la mingile care rad fileul.

3-2: Game, Radwanska. Poloneza a avut un serviciu foarte bun în acest game și i-a anulat Simonei cele două șanse de break.

3-1: Game, Halep. Un nou game făcut fără prea mari probleme de Simona. Românca domină clar meciul, însă poloneza poate reveni oricând.

Ora 09.27: Startul partidei a decurs în favoarea româncei până acum, cu Halep arătând un tenis mai bun de pe linia de fund a terenului. Totuși poloneza a revenit în cel de-al treilea game. Românca poate atinge borna – 50 victorii în 2015, iar Radwanska – 500 victorii în carieră.

2-1: Game, Radwanska. Poloneza a ridicat brusc nivelul, găsește mai bine unghiurile, iar de această dată a cedat un singur punct pe serviciu.

2-0: Game, Halep. Simona își consolidează break-ul de mai devreme. Românca are un start de meci mai bun decât al adversarei, cu un joc mai consistent de pe linia de fund a terenului.

1-0: Break, Halep! Start foarte bun pentru româncă, însă și pe fondul unor erori ale polonezei, în special cu pe forehand.

Ora 09.15: A început partida, iar poloneza are primul serviciu.

Ora 09.05: Jucătoarele au intrat pe grandioasa arenă de la Singapore. Urmează încălzirea, iar în jurul orei 09.15 va debuta meciul.

Citește și Ce șanse va avea, joi, Simona Halep la calificarea în semifinale. Vezi calculele Grupei Roșii

Simona Halep, principala favorită și Agnieszka Radwanska (5) se vor înfrunta, joi, la Turneul Campioanelor de la Singapore, în cel de-al 9-lea duel direct al carierei. Românca s-ar putea califica în semifinalele competiției, fără a mai depinde de rezultatul din cel de-al doilea meci al zilei, dacă va obține o victorie în două seturi.

Simona Halep se află la egalitate cu Radwanska în meciurile directe, scorul fiind de 4-4. De fiecare dată când Halep i-a luat cel puțin un set polonezei a câștigat și meciul, iar cea mai categorică victorie a româncei a fost în semifinalele Turneului Campioanelor de anul trecut, penultimul lor duel, când s-a impus cu 6-2, 6-2.

Halep – Radwanska (4-4 total/3-3 pe hard): Toronto 2015 (V – 0-6, 6-3, 6-1), Turneul Campioanelor 2014 (V – 6-2, 6-2), Indian Wells 2014 (Π– 6-3, 6-4), Doha 2014 (V – 7-5 6-2), Roma 2013 (V – 6-7(7), 6-1, 6-2), Auckland 2013 (Î – 6-3 6-1), Bruxelles 2012 (Î – 7-5, 6-0), Australian Open 2011 (Î – 6-1, 6-2).

Simona Halep are șanse să se califice chiar și dacă pierde partida, însă în aceste condiții lucrurile s-ar complica. Radwanska a pierdut primele două partide, iar Halep are 1-1 după primele etape, astfel că o victorie ar ajuta-o mai mult pe româncă. De cealaltă parte, semifinalistă de două ori, Radwanska ar încheia cea mai proastă ediție de Turneul Campioanelor în cazul unei a treia înfrângeri consecutive.

Rezultate în primele două etape la Singapore: Halep – Pennetta 6-0, 6-3Șarapova – Halep 6-4, 6-4Șarapova – Radwanska 4-6, 6-3, 6-4Pennetta – Radwanska 7-6(5), 6-4.

Radwanska nu e Șarapova

“Aga” nu trece prin cea mai bună formă a sa, iar primele două meciuri ale sale de la Singapore au fost grăitoare. Cu toate că i-a luat un set Șarapovei, rusoaica a evoluat sub nivelul arătat împotriva Simonei Halep. Stilul de joc al polonezei o avantajează pe Halep, care evoluează în forță, chiar mai agresiv decât Aganieszka. Nu trebuie însă uitat setul la zero pe care i l-a smuls Simonei la Toronto și faptul că are ruperi de ritm în care poate dicta jocul prin schimbări rapide de direcție a mingilor.

Simona Halep nu și-a putut face jocul contra Șarapovei, motiv pentru care strategia sa nu a fost foarte clară, alternând jocul din spatele liniei de fund cu urcări în teren, care însă nu i-au adus mereu puncte. Radwanska nu are însă rapiditatea în execuție a Șarapovei, iar acest lucru i-ar putea permite Simonei să meargă pe cartea agresivității în duelul cu poloneza.

Poloneza vine și după un an 2015 în care a jucat foarte mult, având, înaintea Turneului Campioanelor, același număr de victorii cu al Simonei, respectiv 48. Românca are însă titluri mai importante, iar hard-ul a devenit specilitatea sa.

Citește și Turneul Campioanelor: Simona Halep, depășită în Grupa Roșie. Clasamentul grupelor

Simona Halep (favorita numărul 1/loc 2 WTA, 24 ani, România)
2015 Titluri: 3 (Shenzhen, Dubai, Indian Wells)
2015 Victorii-Înfrângeri: 48-15
2015 Cel mai bun Grand Slam: US Open (semifinalistă)
Turneul Campioanelor: a 2-a participare (bilanț victorii – 3-2, finalistă 2014)

Agnieszka Radwanska (5/6, 26 ani, Polonia)
2015 Titluri: 2 (Tokyo, Tianjin)
2015 V-Î: 48-23
2015 Cel mai bun GS: Wimbledon (semifinalistă)
Turneul Campioanelor: a 7-a ediție (6-10, semifinalistă 2012, 2014)

Citește TOTUL despre Turneul Campioanelor Singapore 2015 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Seturi de mese si scaune pentru dining – cum alegi ceva potrivit pentru sufrageria ta

Seturile de mese și scaune sunt ideale pentru a fi poziționate într-un spațiu mare. Acestea sunt mari ca și volum și este nevoie de...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești a luat titlul de vicecampioană mondială la Campionatul Mondial de Robotică de...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești s-a încununat de succes, prin obținerea titlului de vicecampioni mondiali din cadrul...

Serviciile germane de informații suspectează Rusia de finanțarea partidelor regionale de extremă dreapta

Agenția germană de informații interne a cerut luni autorităților de la Berlin să îi acorde mai multe puteri pentru a putea monitoriza fluxurile financiare,...
Ultima oră
Pe aceeași temă