6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialSimona Halep debutează cu victorie la Turneul Campioanelor. 6-2, 6-3 cu Bouchard

Simona Halep debutează cu victorie la Turneul Campioanelor. 6-2, 6-3 cu Bouchard

Simona Halep a debutat cu victorie la Turneul Campioanelor de la Singapore. Românca a învins-o pe Eugenie Bouchard cu scorul de 6-2, 6-3. După prima zi Halep este lider în Grupa Roșie.

"Mi-am regăsit jocul. Am fost agresivă. Cred că v-a plăcut și vouă meciul, pentru că a fost unul grozav. A fos tun meci dificil. Bouchard va ajunge o mare jucătoare", a declarat Halep.

"Le mulțumesc prietenilor și familiei pentru că sunt lângă mine. Ei au fost și la Sofia alături de mine, anul trecut. Abia aștept meciul cu Williams. Anul acesta nu am jucat împreună. Voi da totul și vrea să mă bucur de joc."

Românca a dominat partida aproape în totalitate, în timp ce Bouchard a început cu mari emoții meciul. Atât Halep cât și Bouchard sunt debutante la Turneul Campioanelor, ele intrând pentru prima dată în top 10 mondial anul acesta.

În prima partidă a zilei Serena Williams a învins-o pe Ana Ivanovici, cu scorul de 6-4, 6-4. Luni s-a desfășurat prima etapă din Grupa Roșie. Marți va avea loc prima etapă din Grupa Albă. Cele mai bune două jucătoare din fiecare grupă se vor califica în semifinalele turneului.

Live Text Halep – Bouchard: 6-2, 6-3

6-3: MECI, Halep! Românca încheie partida cu un break.

5-3: Game, Halep. Românca își menține avantajul de 2 puncte, iar acum, dacă va face break-ul, va câștiga meciul.

4-3: Game, Bouchard. Românca pierde game-ul, cu toate că a fost la un pas să ducă jocul la Deuce.

4-2: Game, Halep. Românca a făcut game alb. Al doilea serviciu a fost foarte bun pe tot parcursul meciului.

3-2: Game, Bouchard. Din nou jocul cu mingi foarte joase a avantajat-o pe canadiancă, deși game-ul a fost dus de Halep până la Duece (40-40).

3-1: Game, Halep. Joc foarte bun al româncei. Simona defilează la Singapore. Nu i-a lăsat nicio șansă adversarei pe propriul serviciu.

2-1: Break, Halep. Românca face break-ul și revine în avantaj. Românca îi creează probleme adversarei sale când îi trimite mingi înalte. În schimb Bouchard pare să se descurce destul de bine cu mingile trimise mai jos, în ciuda înălțimii sale. Bouchard are cu 10 cm mai mult în înălțime decât Halep.

Halep are o galerie destul de zgomotoasă la Singapore. Este susținută mereu, între game-uri.

1-1: Game, Halep. Românca se impune, la serviciu, dar cu ceva dificultăți. Canadianca pare să-și fi intrat în ritm.

Statisticile arată un raport al greșelilor neforțate covârșitor în favoarea româncei: doar 2-16.

0-1: Game, Bouchard. Canadianca reușește să câștige fără prea mari probleme primul punct din setul al doilea, pe propriul serviciu.

Începe setul al doilea. Tot Bouchard servește prima.

Primul set a fost dominat în proporție de 90% de româncă. Rămâne de văzut dacă jucătoarea din Canada va avea forța să revină. Antrenorul ei i-a dat câteva sfaturi la pauză. 

6-2: SET, Halep! Românca își adjudecă prima rundă a meciului. 

5-2: Game, Bouchard. Canadianca reușește să-și facă jocul de această dată.

5-1: Game, Halep. Românca o domină pe adversară și în acest game, pe propriul serviciu. Halep dă dovadă de mult curaj în joc. Nu se ferește de lovituri dificile, dacă ele sunt necesare pentru a-i aduce punctul. Pe de altă parte Halep a comis prima sa dublă greșeală în acest game.

4-1: Game, Bouchard. Românca a condus și în acest game, dar canadianca a avut forța să revină. Bouchard nu a mai greșit la fel de mult ca în celelalte game-uri și a reușit primul său punct în această partidă.

Până acum, Bouchard a avut nu mai puțin de 13 greșeli neforțate.

4-0: Game, Halep. Românca a pierdut un singur punct în acest game. Este din ce în ce mai clar că primul set în va reveni româncei. Soarta partidei depinde foarte multe de forța de revenire pe care o are canadianca.

Bouchard a evoluat foarte crispată până acum. Nu a arătat nimic din sclipirea de geniu de care a dat dovadă la turneele de Grand Slam din acest an. Din contră, Bouchard a făcut dublă greșeală la mingea de break, pe care a câștigat-o Halep – eroare nepermisă pentru canadiancă la acest nivel.

3-0: Break, Halep. Românca face al doilea break al meciului, pe fondul unui joc foarte slab al canadiencei. Bouchard părea că și-a intrat în ritm la game-ul precedent, când a servit Halep, dar a fost doar o iluzie. Halep a dominat autoritar partida până acum.

2-0: Game, Halep. Românca a început mai greu acest game, în care s-a aflat la serviciu și chiar a fost condusă cu 40-15, după care a revenit. A avut loc un schimb bun de mingi și se pare că ambele jucătoare și-au intrat în ritm. Meciul se anunță unul strâns, chiar dacă Halep are deja un avantaj de 2 puncte pe tabelă.

1-0: Break, Halep! Un prim game norocos pentru româncă. Deși a greșit de câteva ori, Halep a câștigat punctul pe serviciul adversarei. Bouchard a arătat mari emoții și a făcut și prima dublă greșeală a meciului.

Eugenie Bouchard servește prima.

—–

UPDATE 16.20 Simona Halep, numărul 4 mondial și Eugenie Bouchard, numărul 5, au intrat pe teren. Atmosfera la Singapore este superbă, iar coregrafia prin care jucătoarele intră pe teren este demnă de nivelul jucătoarelor, ași ai tenisului feminin.

Jucătoarele își fac încălzirea și în curând va începe partida. Ambele jucătoare sunt bandajate la coapsa stângă.

——-

UPDATE 16.10 S-a terminat prima partidă a zilei, cea dintre Serena Williams și Ana Ivanovici, meci în care s-a impus americanca. În scurt timp va începe partida Simonei Halep.

Imaginile în direct de la Singapore au arătat-o pe româncă la încălzire, la vestiare. Halep se pregătește în aceste momente să intre pe arena din Singapore, cu o capacitate de 12.000 locuri.

——

Simona Halep debutează, luni, de la ora 21.30 (16.30 ora României), la Turneul Campioanelor de la Singapore, acolo unde evoluează doar cele mai bune 8 jucătoare ale lumii. Numărul 4 mondial, Halep o întâlnește în primul meci pe urmăritoarea sa din clasament, canadianca Eugenie Bouchard.

Simona Halep va avea numai meciuri de 5 stele la Turneul Campioanelor, acolo unde evoluează primele 8 jucătoare, care au adunat cele mai multe puncte în clasament în anul 2014. Prima sa adversară, în cadrul Grupei Roșii, canadianca Eugenie Bouchard a urcat continuu în clasament, la fel ca și românca, iar acum ocupă locul 5 mondial. Halep și Bouchard s-au mai întâlnit până acum de două ori, fiecare câștigând câte un meci: 6-2, 1-6, 6-4 (Indian Wells 2014 – victorie Halep), 7-6(5), 6-2 (Wimbledon 2014 – victorie Bouchard).

Halep evoluează în Grupa Roșie, acolo unde le are adversare pe: Serena Williams (numărul 1 WTA), Eugenie Bouchard (5 WTA), Ana Ivanovici (7 WTA).

Luni, se va disputa prima etapă din Grupa Roșie, primul meci al zilei fiind cel dintre Williams și Ivanovici, începând cu ora 14.30 (ora României). Meciul Simonei Halep va începe după această partidă, astfel că ora 15.45 este estimativă.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă