19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialLiga Campionilor, o lectie utila pentru Olaroiu si jucatorii sai

Liga Campionilor, o lectie utila pentru Olaroiu si jucatorii sai

De vreo trei ani incoace, Steaua isi tot dorea adversari puternici cu care sa-si masoare fortele in Europa. Sortii le-au indeplinit dorinta in Liga Campionilor si i-au trimis pe ros-albastri intr-o grupa cu Real Madrid si Lyon. Misiune grea pentru campioana noastra, pe care insa ne-am facut-o singuri imposibila din plecare. Ne-am supraapreciat adversarii, am spus singuri ca incepem cu sansa a doua si am jucat de maniera unei echipe impacate cu soarta unei infrangeri si fericita daca scoate un egal.
Acum sortii ne-au scos in fata o echipa cu care Steaua isi dorea sa joace finala Cupei UEFA, FC Sevilla. Primele ore scurse de la tragerea la sorti de la Nyon au imbracat aceeasi stare de disperare ca in ziua in care aflam ca in Liga Campionilor adversarii nostri sunt Realul si Lyon. Departe de noi ideea de a minimaliza valoarea formatiei spaniole, care va veni in februarie la Bucuresti in postura de ultima castigatoare a Cupei UEFA si care la aceasta ora se bate cu Barcelona si Real pentru titlu in Spania. Este o realitate care nu poate fi trecuta cu vederea, dar in fata careia nu ai voie sa te inclini, sa privesti totul, cu 60 de zile inaintea primei confruntari, ca un dezastru ce planeaza implacabil asupra Stelei, sa incepi sa implori divinitatea si sa lasi totul numai pe seama hazardului.
Olaroiu si trupa sa au avut de invatat in aceasta toamna din lectia dura oferita de Liga Campionilor si pot evita erorile care au decis confruntarile cu Lyon si Real. Pe nimeni nu intereseaza comparatii intre loturile de jucatori, bugete, locul in clasament sau modurile de pregatire si orice comparatie este inutila. Daca din nou se va pleca de aici si se vor face comparatii, este total gresit.
S-a vorbit mult de valoarea echipelor noastre si de performantele europene ale formatiilor romanesti. Atat Steaua, cat si Dinamo au posibilitatea sa confirme acum daca au sau nu adevarata valoare cu care ne-am tot laudat in ultima vreme.
Meciul cu Sevilla e normal sa dea batai de cap gruparii din Ghencea. Ele incep de la acoperirea posturilor deficitare din echipa lui Olaroiu, la perioada de pregatire a echipei in aceasta vacanta de iarna pana la mentalitatea jucatorilor si modul cum este privita confruntarea cu spaniolii. Exista o teama si o emotie fireasca ce se cer eliminate la toate nivelurile, incepand cu banca tehnica si incheind cu ultimul jucator de rezerva. Nu e vorba de o incurajare formala si nu are nimic comun cu celebra zicala “curaj gaina ca te tai”. Este o realitate obiectiva de la care Steaua trebuie sa plece increzatoare in sansa ei de calificare. “Daca ne vom recupera total toti fotbalistii accidentati, Radoi, Nesu, Iacob, Cristocea si chiar Ovidiu Petre, daca nou-venitii vor reusi sa se integreze rapid in jocul echipei, sper sa ne batem de la egal la egal cu Sevilla”, spune managerul general al ros-albastrilor, Mihai Stoica. “Sa ne batem de la egal la egal”, acesta trebuie sa devina cuvantul de ordine al stelistilor in saptamanile ce urmeaza pana la dubla confruntare cu Sevilla.

Cele mai citite

A venit nota de plată pentru incidentele din 8 martie. Sancțiuni fără precedent pentru Dinamo și UTA

Dinamo și UTA au fost amendate cu câte 100.000 de lei și vor disputa următoarele patru meciuri de pe teren propriu fără spectatori, în...

Casa Albă a reprogramat întâlnirea anulată de Netanyahu de la Washington

Decizia vine în contextul în care Karine Jean-Pierre, secretarul de presă al Casei Albe, a anunţat că premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a revenit asupra...

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...
Ultima oră
Pe aceeași temă