10 C
Bucharest
Sunday, 3 December 2023
HomeSpecialLidia Barbulescu: Este firesc ca magistratii sa stabileasca salariile magistratilor

Lidia Barbulescu: Este firesc ca magistratii sa stabileasca salariile magistratilor

Lidia Barbulescu, vicepresedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie, a spus, la Realitatea FM, ca este firesc ca magistratii sa stabileasca salariile magistratilor.

Declaratia Lidiei Barbulescu vine in contextul in care Curtea de Apel Bucuresti judeca cererea CSM de de obligare a Ministerului Finantelor la plata drepturilor salariale.

Lidia Barbulescu a adaugat ca "magistratii au solicitat Guvernului si Ministerului Justitiei, inca din ianuarie, sa indrepte o data pentru totdeauna inechitatile din sistem prin adoptarea unei legi de salarizare provizorie a autoritatii judecatoresti".

Curtea de Apel Bucuresti judeca cererea Consiliului Superior al Magistraturii de suspendare a executarii unui act administrativ dat de Ministerul Finantelor Publice si de obligare a MFP la plata drepturilor salariale.

Potrivit CSM, membrii Consiliului nu si-au incasat drepturile salariale, inclusiv sporul de 50% pentru risc si suprasolicitare neuropsihica, aferente lunii iunie.

Potrivit NewsIn, surse din magistratura spun ca situatia ar fi similara celei de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, unde magistratii au refuzat sa-si ridice salariile fara sporul de stres de 50%.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă