0.2 C
Bucharest
Thursday, 7 December 2023
HomeSpecialLiderul talibanilor pakistanezi, ucis la masaj

Liderul talibanilor pakistanezi, ucis la masaj

Liderul talibanilor pakistanezi, Baitullah Mehsud, a fost ucis cu tiruri de racheta americane in timpul unei sedinte de masaj la picioare pe acoperisul unei case, a anuntat luni postul de televiziune CNN, citand oficiali americani de rang inalt, relateaza AFP monitorizata de Mediafax.

Potrivit postului de televiziune, liderul rebelilor a fost urmarit de noua avioane americane fara pilot timp de cateva saptamani, iar agentii CIA au primit in prealabil din partea presedintelui american Barack Obama aprobarea de a ataca daca acesta va fi raza lor de actiune.

"Deodata, miercuri seara, un barbat a aparut pe acoperisul casei socrului lui Mehsud din Pakistan", a precizat CNN.

"Este vorba despre un barbat care avea semnalmentele lui Mehsud", a adaugat sursa precizand ca o femeie a inceput sa ii maseze picioarele, in timp ce agentia americana detinea informatii potrivit carora "liderul talibanilor suferea de diabet si il dureau frecvent picioarele".

"In acest moment CIA a decis sa actioneze. Agentii CIA (…) au considerat ca il au in vizor si l-au eliminat", potrivit CNN, care a precizat ca in Pakistan a fost cald, ceea ce ar explica aparitia lui Mehsud in fata casei.

CNN a adaugat ca serviciile americane de informatii l-au informat pe presedintele Obama ca moartea liderului talibanilor pakistanezi este o certitudine.

Guvernul pakistanez considera o certitudine eliminarea lui Mehsud in fieful sau din Waziristanul de Sud, in apropierea frontierei afgane.

Hakimullah Mehsud, unul dintre adjunctii lui Baitullah Mehsud, a sfidat luni autoritatile pakistaneze, afirmand ca superiorul sau nu a fost ucis, ci este doar putin bolnav.

Cele mai citite

Congresul american nu a adoptat un pachet financiar masiv pentru Ucraina și Israel

Congresul american a eşuat miercuri în adoptarea unui pachet financiar masiv de peste 106 miliarde de dolari reclamat cu insistenţă de preşedintele Joe Biden,...

Premierul Ciolacu s-a întâlnit cu secretarul general al ONU

Premierul Marcel Ciolacu, aflat în vizită la New York, s-a întâlnit cu secretarul general al ONU, António Guterres. Întâlnirea de la sediul ONU a avut...

Decoraţiile statului român nu pot fi conferite foştilor colaboratori ai Securităţii şi persoanelor condamnate. Iohannis a semnat decretul

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, legea potrivit căreia decoraţiile statului român nu pot fi conferite cetăţenilor care au fost lucrători sau colaboratori ai...
Ultima oră
Pe aceeași temă