-0 C
Bucharest
Thursday, 30 November 2023
HomeSpecialLiceenii bucureşteni vor învăţa să lupte împotriva corupţiei

Liceenii bucureşteni vor învăţa să lupte împotriva corupţiei

Între 27 şi 29 septembrie, liceenii bucureşteni vor învăţa să lupte împotriva corupţiei, în cadrul celei de-a doua etape a proiectului “Tinerii împotriva corupţiei”, se arată într-un comunicat de presă al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA).

Elevii selectaţi de la liceele din Capitală vor participa la atelierele de formare anticorupţie, în cele trei zile dedicate proiectului. În 27 septembrie, echipele din sectoarele 1 şi 2 se vor întâlni la Colegiul Naţional “Iulia Haşdeu”, unde vor învăţa cum să lupte împotriva corupţiei, în 28 septembrie, la atelierele de la Colegiul Naţional “Gheorghe Şincai”, vor participa elevii din sectoarele 3 şi 4, iar, în 29 septembrie, echipele din sectoarele 5 şi 6 se vor întâlni la Colegiul Naţional “Grigore Moisil”.

Atelierele se desfăşoare între orele 12.00 şi 14.00, iar până la ora 15.00, tinerii vor face un exerciţiu practic, împreună cu reprezentanţii DGA şi poliţiştii de la Brigada Rutieră din Bucureşti.

70 de licee din Bucureşti participă la proiect, care a fost organizat de Asociaţia Pro Democraţia, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi cu expertiza ofiţerilor Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Anticorupţie pentru Municipiul Bucureşti.

Proiectul are rolul de a informa, conştientiza şi implica tinerii în acţiuni anticorupţie, în scopul eficientizării luptei împotriva acestui fenomen social, se precizează în comunicat.

În perioada martie-iunie 2011, s-a derulat prima etapă a proiectului, în cadrul căreia ofiţerii de prevenire din cadrul DGA – Serviciul Anticorupţie pentru Bucureşti au organizat sesiuni de informare anticorupţie în 31 de licee bucureştene, la care au participat circa 1.600 de elevi şi profesori.

După ce se încheie şi cea de-a doua etapă a proiectului, elevii vor particpa la un concurs de dezbateri, în luna decembrie. Echipele care ocupă primele trei locuri vor vizita Parlamentul European.

 

Cele mai citite

Hamas vrea să elibereze toți soldații israelieni în schimbul tuturor palestinienilor închiși în Israel

Un înalt oficial Hamas a declarat miercuri că mişcarea islamistă palestiniană este gata să elibereze toţi soldaţii israelieni pe care îi deţine în schimbul...

Echipele Norvegiei și Spaniei au început cu victorii categorice Campionatul Mondial de handbal feminin

Selecţionatele Norvegiei, marea favorită, şi Spaniei au debutat cu victorii categorice, miercuri, la Campionatul Mondial de handbal feminin, care are loc în Danemarca, Norvegia...

De azi intră în vigoare Sistemul de Garanție – Returnare. Ce presupune

Sistemul de Garanţie-Returnare (SGR) devine funcţional în România, începând de astăzi, ocazie cu care ţara noastră va deţine al doilea cel mai mare sistem...
Ultima oră
Pe aceeași temă