39.3 C
București
luni, 15 iulie 2024
AcasăSpecialLiberalii dau in clocot in Transilvania

Liberalii dau in clocot in Transilvania

– Filiala PNL Alba este divizata dupa esecul de la alegerile europarlamentare.

– In Cluj, liderii PNL dau vina pe cei care au migrat la PD-L.

– In Arad, conducerea judeteana este in conflict cu cea municipala.

Rezultatele modeste obtinute de PNL in mai multe judete din Transilvania au provocat o adevarata criza interna. Vechile sciziuni au reaparut.
Chiar daca au castigat 25 de primarii, liberalii din Alba nu se pot impaca cu gandul ratarii de la Consiliul Judetean, unde au doar sapte consilieri judeteni. Acestia vor asista neputinciosi, in urmatorii patru ani, la jocurile majoritatii PD-L. Scorul electoral al PNL la Consiliul Judetean este mai mic cu trei procente fata de cel din 2004, cand organizatia din Alba a obtinut peste 23%. Scandalul care mocneste in interiorul PNL Alba se va acutiza in apropierea alegerilor parlamentare. Motivul ar fi deputatul Nicolae Popa, care a reusit in scurta sa perioada de cand este in PNL sa "incaiere" taberele din organizatie. Nicolae Popa a fost candidatul liberalilor la functia de presedinte al Consiliului Judetean si a obtinut aproape 24% din voturi. Pentru parlamentarul care a trecut pana acum prin patru partide, faptul ca a depasit PNL in alegeri ii permite sa se auto-intituleze "locomotiva PNL Alba".

In Cluj, PNL nu a reusit sa obtina nici macar un post de primar, iar liderul judetean, Marius Nicoara, a pierdut postul de presedinte al Consiliului Judetean. In Cluj-Napoca, PNL a pierdut postul de viceprimar, are doar trei consilieri si nici macar sefia unei comisii. Presedintele PNL Cluj, Marius Nicoara, incearca sa ii scoata vinovati pe membrii gruparii conduse de fostul viceprimar Adrian Popa de esecul PNL. Marius Nicoara ii califica pe acestia drept tradatori, cu toate ca el insusi a fost artizanul excluderii din partid a lui Adrian Popa. si asta in conditiile in care Marius Nicoara a fost nevoit sa demisioneze anul trecut, dupa alegerile pentru Parlamentul European, din cauza scorului slab obtinut de PNL, dar conduce organizatia judeteana ca presedinte interimar.
In Arad, presedintele PNL, Cristian Stragea a cerut demisia liderului municipal, Tiberiu Dekany. Cristian Stragea a fost nemultumit de rezultatele slabe obtinute de catre liberali la alegerile locale. "Daca dupa europarlamentare, cand au avut 8,9 la suta, eu am fost cel care mi-am dat demisia de onoare acum am solicitat acest lucru domnului Dekany, care a obtinut doar 10 procente la municipiu", a declarat Cristian Stragea. Tiberiu Dekany a refuzat sa comenteze solicitarea lui Cristian Stragea.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă