13.8 C
București
luni, 27 septembrie 2021

Lia Olguța Vasilescu, replică dură către bărbatul care solicită indemnizație de creștere a copilului în valoare de 35.000 de euro: Mi se pare cam mare tupeul să le pretinzi altora să accepte calculele tale

Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, i-a răspuns, printr-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, bărbatului care a solicitat o indemnizație de creștere a copilului, în valoare de 35.000 de euro. Astfel, ea a afirmat că bărbatul „are tupeu” pentru că „le pretinde altora” să îi accepte calculele prin care justifică necesitatea unui astfel de venit.

„Mi se pare cam mare tupeul să le pretinzi altora să accepte calculele tale care ar <<justifica prin contributivitate>> o indemnizaţie lunară de creştere a copilului de 35 000 euro! Ca să fie clar, pentru concedii şi indemnizaţii se reţine din salariu doar 0,85 la sută. Alte contribuţii pentru pensii, asigurări medicale, alte taxe datorate statului nu au nicio legătură cu indemnizaţia de creştere a copilului. Repet: pentru concedii şi indemnizaţii se reţine doar 0,85 la sută. (…) Dar nu e vina lui ca astfel de excese se petrec în România sau că legislaţia noastră permite asta. Va fi doar vina noastră, a celor care nu corectăm, după ce am văzut unde poate duce eliminarea plafonului la indemnizaţia de creştere a copilului! 2000 de euro lunar e mai mult decât necesar pentru a creste un copil şi e mai mult ca în Germania", a scris Lia Olguța Vasilescu, pe Facebook.

Liciniu Lupu a primit indemnizaţia de 35.000 de euro vreme de 4 luni. Ulterior, a fost recalculată la puţin peste o mie de lei. Iată punctul de vedere integral al omului de afaceri și explicația pentru suma primită ca indemnizație:

„Regret că d-na ministru Olguța Vasilescu nu a înțeles funcționarea sistemului fiscal în baza căruia mi s-a calculat indemnizația”, a afirmat bărbatul. 

 

Ultima oră
Pe aceeași temă