-1.1 C
București
miercuri, 1 februarie 2023
AcasăSpecialLeonard Doroftei și Viorel Sima au fost citați cu mandat la Înalta...

Leonard Doroftei și Viorel Sima au fost citați cu mandat la Înalta Curte, pentru a fi audiaţi ca martori, în dosarul Gala Bute

Update 11.29: Doroftei a ieșit de la sediul Înaltei Curți.

9:35: Leonard Doroftei a ajuns la sediul ÎCCJ, fiind însoţit de avocatul său. La intrare în instituţie, fostul mare campion a declarat că nu ştie despre ce este vorba.

"Nu ştiu despre ce este vorba. Acum intru să aflu", a spus sportivul.

Leonard Doroftei şi Viorel Sima vor fi aduşi, astăzi, în faţa instanţei supreme pentru a fi audiaţi ca martori în dosarul “Gala Bute”.

La termenul de miercuri din dosarul „Gala Bute”, avocatul Elenei Udrea a cerut audierea lui Emil Boc şi Cătălin Predoiu, în calitate de martori,  însă solicitarea a fost respinsă de judecători.

Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Leonard Doroftei şi fostul secretar general Viorel Sima trebuiau să se prezinte, miercuri, la instanța supremă, pentru a da declaraţii de martor. Cu toate acestea, ei nu s-au prezentat la instanța supremă, astfel că magistrații ÎCCJ au dispus emiterea de mandate de aducere pe numele lor, pentru a fi audiați în dosar.

Dosarul „Gala Bute" a ajuns la instanţa supremă în aprilie 2015. Procurorii îi acuză de fapte de corupţie pe fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului Elena Udrea, fostul ministru al Economiei Ion Ariton, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja, fostul director al Companiei Naţionale de Investiţii Ana Maria Topoliceanu, fostul asistent personal al Elenei Udrea, Tudor Breazu, fostul consilier al Elenei Udrea, Ştefan Lungu, fostul secretar general în MDRT, Gheorghe Nastasia şi omul de afaceri Dragoş Botoroagă.

Printre faptele pentru care aceştia au fost trimişi în judecată sunt: luare sau dare de mită, abuz în serviciu, complicitate la luare de mită, evaziune fiscală şi spălare de bani. 

Ştire în curs de actualizare.

Cele mai citite

Să facem din Șona un Davos al nostru!

Șona, un sat din Ardeal, în care pictorul Ștefan Câlția țese o poveste cu fir albastru, poate fi fără de sfârșit. Zugravi anonimi, asistați...

Kamala Harris va merge miercuri la Memphis pentru funeraliile lui Tyre Nichols

Vicepreşedintele Statelor Unite(SUA), Kamala Harris, va merge miercuri în oraşul Memphis pentru a asista la funeraliile lui Tyre Nichols, un tânăr afro-american bătut cu...

Să facem din Șona un Davos al nostru!

Șona, un sat din Ardeal, în care pictorul Ștefan Câlția țese o poveste cu fir albastru, poate fi fără de sfârșit. Zugravi anonimi, asistați...
Ultima oră
Pe aceeași temă