23.5 C
București
duminică, 14 august 2022
AcasăSpecialLegea mamelor eroine a fost adoptată tacit în Senat. Iniţiativa îi aparţine...

Legea mamelor eroine a fost adoptată tacit în Senat. Iniţiativa îi aparţine deputatului Ninel Peia

Senatul a adoptat "legea mamelori eroine" în care sunt prevăzute indemnizaţiile pentru mamele care nasc trei sau mai mulţi copii. Iniţiativa îi aparţine deputatului Ninel Peia. Politicianul şi-a motivat proiectul prin faptul că "România traversează o criză demografică dezastruoasă, iar actualul trend reprezintă o adevărată amenințare la adresa securității naționale".

“Senatul a adoptat tacit proiectul de lege al deputatului PSD Ninel Peia prin care femeile care au născut cel puţin trei copii primesc o indemnizaţie viageră lunară, pentru toată viaţa, iar cele care au cinci copii sau mai mulţi primesc şi medalia de "Mamă – eroină". Aceste "pensii speciale" sunt cuprinse între 30% şi 50 % din salariul mediu net pe economie, adică între 630 si 1000 lei”.

Acest moment reprezintă, pentru mine personal, o mare victorie şi cred că sunt multe femei în România care au nevoie să le fie recunoscut statutul şi cărora statul român le este dator să le aducă mulţimiri, dar şi un sprijin consistent pentru ca viitorul Ţării să nu fie în pericol de extincţie din cauza unui nivel de trai nenorocit pe care ni-l impun alţii.

România este astăzi într-o situație demografică dezastruoasă, iar actualul trend reprezintă o adevărată amenințare la adresa securității naționale.

Din păcate, din ce în ce mai multe femei nu mai fac copii sau se mulțumesc doar cu unul singur, fie pentru că urmăresc o carieră, fie pentru că pur și simplu se tem că nu vor avea destui bani pentru a-i crește.

Voi aduce amendamente la această lege, astfel încât și tații care cresc singuri cel puțin trei copii să primească această pensie. Un prieten îmi dădea astăzi altă idee, și anume ca doar mamele care asigură copiilor un traseu școlar de cel puțin 10 clase să primească această pensie. Mi se pare o idee foarte bună și sper să mai primesc astfel de idei!

Totuşi, faptul că legea cu care mă mândresc cel mai mult a trecut de Senat nu este de ajuns pentru a deveni reală. Ea trebuie să treacă şi de Camera Deputaţilor, cameră decizională în această situaţie. Sper din tot sufletul că și colegii mei din Camera Deputaților se vor gândi la viitorul țării noastre și vor vota această lege.

Nu de puţine ori am declarat că nu voi mai candida pentru încă o legislatură în funcţia de deputat, dar această nouă situaţie mă pune în situaţia de a revizui cele spuse.

Da, dragii mei, această lege, trecerea ei prin Camera Deputaţilor îmi revine ca obligaţie morală. Eu am născut această propunere, eu trebuie să fac tot posibilul să o pun pe şinele ce o vor duce către mamele vizate. Fie şi numai pentru a face din acestă propunere o lege în toată puterea cuvântului, voi candida pentru încă un mandat de deputat.

O fac cu fruntea sus, cu responsabilitate şi înţelepciune. Ştiind că nu mi se poate reproşa nimic în legătură cu activitatea mea ca ales al cetăţenilor din Ilfov şi nici cu deciziile mele din plan politic.

Voi candida pentru ca mamele eroine să îşi intre în drepturi. Voi candida pentru interesele justificate ale Poporului meu. Voi candida pentru că este nevoie de patrioţi social-democraţi în cea mai importantă instituţie a României: Legislativul.

Candidez ca prieten al vostru şi inamic al tuturor celor ce gândesc de rău Ţara şi Neamul meu", a anunţat Ninel Peia pe blogul personal. 

Cele mai citite

Șefa DIICOT, Oana Schmidt Hăineală, acuzată de Dincă în dosarul dispariției Alexandrei Macesanu  și a Luizei Melencu

Publicația Gândul a continuat seria dezvăluirilor din interviul luat în exclusivitate, din închisoare, a “monstrului de la Caracal” care au luat-o în vizor și...

Aproape 4.400 de ucraineni au cerut azil în România

De la începerea conflictului din țara vecină, 4.372 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România. În ultimele 24 de ore a fost depusă o...

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 172: Zelenski spune că armata lui Putin bombardează constant zona centralei nucleare

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat, seara trecută, în discursul către naţiune, că forţele ruse "organizează provocări constante cu bombardarea teritoriului centralei nucleare şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă