20.1 C
București
joi, 25 iulie 2024
AcasăSpecialLecţiile gratuite de pregătire pentru admiterea 2013 la facultăţile Universităţii din Bucureşti

Lecţiile gratuite de pregătire pentru admiterea 2013 la facultăţile Universităţii din Bucureşti

Facultăţile din cadrul Universităţii din Bucureşti organizează de lecţii gratuite de pregătire pentru examenul de admitere din sesiunea iulie 2013.

Lecţiile vor fi susţinute de cadre didactice ale facultăţilor, care vor rezolva subiecte specifice probelor de consurs şi vor răspunde întrebărilor elevilor. Accesul liceenilor la aceste lecţii este gratuit şi nu necesită înscriere prealabilă.

Până în prezent, cursurile de pregătire au început în cadrul următoarelor facultăţi ale Universităţii din Bucureşti:

Citeşte şi Facultăţi unde aproape a dispărut concurenţa

Facultatea de Chimie organizează lecţii de pregătire pentru bacalaureat şi admitereîn perioada 16 februarie – 15 iunie 2013.

Activităţile se vor desfăşura sâmbăta în intervalul orar 9:00-13:00, la sediul facultăţii, în Amfiteatrul Ilie Murgulescu (R2), etaj 2, bld. Regina Elisabeta nr. 4 -12, Bucureşti.

Programul lecţiilor de pregătire este următorul:

9:00-11:00 – disciplina „Chimie anorganică şi generală”

11:00-13:00– disciplina „Chimie organică”

Cadrele didactice universitare vor răspunde întrebărilor elevilor şi vor rezolva chestionare şi probleme specifice probei de bacalaureat şi testului de admitere la Facultatea de Chimie. Tematica fiecărei lecţii se va afişa din timp pe site-ul Facultăţii de Chimie.

Citeşte şi De ce vor liceenii să plece din ţară

Facultatea de Matematică şi Informatică organizează lecţii gratuite de matematică şi informatică în vedere pregătirii liceenilor pentru admiterea din anul 2013, în perioada 2 februarie – 1 iunie 2012.

Lecţiile vor avea loc la Facultatea de Matematică şi Informatică (Str. Academiei nr. 14, sector 1), în intervalul orar 10:00-14:00, la disciplinele matematică (de la 10:00 la 12:00) şi informatică (de la 12:00 la 14:00), conform calendarului care poate fi accesat pe site-ul Facultăţii.

De asemenea, Facultatea de Matematică şi Informatică (FMI) a Universităţii din Bucureşti şi Filiala S.S.M.R. Bucureşti organizează ciclul de conferinţe pentru elevii de liceu, intitulat Cultura matematică. Programul conferinţelor poate fi accesat pe site-ul Facultăţii.

Facultatea de Geografie a publicat modele de subiecte posibile pentru examenul de admitere din sesiunea iulie 2013. Testele au fost elaborate în conformitate cu programa şcolară pentru clasa a XII-a şi pot fi accesate pe site-ul Facultăţii de Geografie.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă