27 C
Bucharest
Wednesday, 31 May 2023
HomeSpecialLe Monde a declarat-o pe Laura Codruța Kovesi parte din generația în...

Le Monde a declarat-o pe Laura Codruța Kovesi parte din generația în ascensiune a Europei. Procurorul șef al DNA a fost inclus alături de premierul scoţian Nicola Sturgeon și de liderul grupului PPE Manfred Weber

Jurnaliştii publicației Le Monde au alcătuit o listă a acelor europeni care fac parte din ”generaţia în ascensiune” a UE, iar pe această listă figurează și șefa Direcției Naționale Anticorupție din România, Laura Codruța Kovesi.

Alte personalități incluse în această categorie sunt Jesse Klaver – liderul partidului Verzilor din Olanda, Nicola Sturgeon – premierul Scoției – şi Manfred Weber – liderul liderul grupului parlametar PPE.

Le Monde precizează că cele patru personalităţi care reprezintă ”generaţia în ascensiune” şi-au demonstrat poziţia pro-europeană în România, Olanda, Germania şi Scoţia. Laura Codruţa Kovesi este catalogată drept o eroină a protestelor antiguvernamentale masive, din anul 2017, care au angrenat societatea civilă în mai multe oraşe din România.

Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, a fost desemnată câștigătoarea premiului Europeanul Anului 2016, oferit de Reader's Digest, distincție care recunoaște "lupta curajoasă și susținută împotriva corupției la nivel înalt".

De asemenea, jurnaliştii francezi amintesc că într-o ţară unde lupta anticorupţie a reprezentat o reuşită a aderării la Uniunea Europeană, Kovesi s-a remarcat întotdeauna drept o adeptă a principilor şi instituţiilor europene atunci când i-a atacat pe cei mai puternici politicieni din România.

Acum o săptămână, procurorul șef al DNA fusese prezent la conferința de la Strasbourg a GRECO – organismul anticorupție al Consiliului Europei. În acel cadru, Laura Codruța Kovesi a declarat că, în România, sunt necesare revizuirea legislației privind imunitatea, sporirea transparenței în achizițiile publice și revizuirea procedurilor pentru achiziții publice.

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a primit oficial, joi, titlul de Comandor al Ordinului Steaua Polară, conferit de regele Suediei. Potrivit unui comunicat al Ambasadei Suediei la Bucureşti, ceremonia a avut loc începând cu ora 10,00, la sediul misiunii diplomatice.
Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Majoritatea angajaților și-au făcut planuri pentru minivacanța de Rusalii

Ziua Internațională a Copilului este un prilej pentru angajați de a petrece câteva zile libere în familie, iar apropierea dintre 1 iunie, weekend și...

Corector contaminat cu bacterii, retras din magazine

O bacterie de apă și de mediu care poate provoca boli a fost depistată în anumite produse cosmetice. Toate sunt retrase din magazine. Loturi de...

Rafila: A fost finalizată noua formă a Planului Național de Combatere a Cancerului

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat finalizarea unei noi forme a Planului Naţional de Combatere a Cancerului."Am reuşit să finalizăm noua formă a Planului...
Ultima oră
Pe aceeași temă