24.6 C
București
duminică, 19 septembrie 2021

LCD sau plasma? Alegerea perfecta

Asa cum exista un trend in materie de fashion sau home&deco, la fel exista unul in ceea ce priveste electronicele. A trecut de mult era televizoarelor obisnuite, de dimensiuni reduse.
Acum, la moda sunt LCD-urile si plasmele. Dar care dintre cele doua este mai bun?

De ce un televizor nou

Exista cateva criterii care ar trebui sa stea la baza alegerii unuia dintre cele doua tipuri de televizoare. Trebuie tinut cont de faptul ca, daca locuinta este lipsita de semnal digital, indiferent daca este terestru, prin cablu sau prin satelit, achizitionarea unui astfel de televizor nu este justificata. Mai mult, daca aveti un televizor de tip crT, care reda o imagine de calitate buna, nu are rost sa renuntati la el pornind de la premisa ca televizoarele cu noua tehnologie de ecrane (LcD sau Plasma) sunt mai bune.
Exista televizoare de tip crT care redau o imagine mult mai buna decat a televizoarelor cu noile tehnologii. Trebuie sa tineti cont si de faptul ca producatorii de televizoare influenteaza consumatorii cu ajutorul campaniilor publicitare, asa ca nu trebuie sa cadeti in plasa marketingului agresiv al acestora. Este bine ca atunci cand va decideti sa cumparati un televizor nou sa asteptati 4-5 luni de la aparitia lui pe piata, deoarece pretul
acestuia va fi mult mai scazut pentru ca durata medie de existenta pe piata a unui model este in jur de 6 luni.

Diferente demne de remarcat

Exista o serie de caracteristici care fac diferente intre ecranele de tip LcD si Plasme, iar printre acestea se numara gradul de reflexie, calitatea imaginii albe si a celei negre. LcD-urile redau o foarte buna imagine alba, dar au probleme in redarea celei negre, iar plasmele viceversa. rata de contrast nu trebuie sa fie un factor important in decizia de cumparare a unui televizor, deoarece valorile pe care le dau producatorii cu privire la rata de contrast de genul „30.000:1” sunt obtinute in conditii duse la extrem, conditii ce nu se regasesc in utilizarea zilnica si normala a unui televizor.
Consumatorii trebuie sa fie constienti de gradul de reflexie al televizoarelor.
Modelele cu ecran de tip plasma au un grad de reflexie mult mai mare decat un televizor cu ecran de tip LcD. In cazul in care televizorul de tip plasma este asezat pe un perete
in fata caruia exista ferestre sau o lumina puternica, televizorul se va comporta ca o oglinda, urmarirea imaginii fiind aproape imposibila.

Ultima oră
Pe aceeași temă